Події

Подробиці загибелі від переохолодження юнака в Житомирській області: повертався зі святкування і пролежав у полі понад три години

22 February 2021, 09:39

Пролежав на морозі три години у полі: у Житомирській області 17-річний підліток помер від переохолодження, - повідомили подробиці трагічної події, що трапилась в ніч на 19 лютого у селі Видумка Пулинського району, журналісти ТСН в сюжеті від 20 лютого на каналі «1+1».

Двоє хлопців поверталися додому пізно ввечері із сусіднього села, куди вони ходили святкувати день народження товариша. Неповнолітні, які намагалися пройти додому із сусіднього села через поле у люті морози і через що один з них помер, були напідпитку. 17-річний хлопець і його 13-річний товариш йшли 10 кілометрів по морозу. Одному з них не вистачило сил. Інший з обмороженням кінцівок перебуває у лікарні.

Хлопці поверталися із сусіднього села додому пізно ввечері. Старший втрачав сили і не міг йти. Товариш залишив його у полі і пішов у село сам. І вже вдома про усе розповів батькам.

Мати 13-річного Василя розповіла, що знала, що син разом з друзями пішли у сусіднє село святкувати день народження товариша. Василь прийшов додому вже за першу ночі, був наляканим, розповів, що його товариш Сашко лежить у полі. Мати зателефонувала батькам хлопця.

Після дзвінка матері Василя родичі 17-річного Сашка поїхали на пошуки. Хлопець лежав у снігу, але був ще живим.

«Він ще нам щось говорив. Він просто йти не міг, ми його почали нести і донесли його до дороги, а там сіли в машину і поїхали додому, а там вже викликали сімейного і швидку», - розповіла опікунка загиблого підлітка Юлія Булой.


Медики, які приїхали на виклик, констатували смерть підлітка від переохолодження. Василя, який дійшов з поля, госпіталізували з обмороженням. Медики певні, якби хлопець залишився з товаришем у полі, то не вижив би.

У загиблого хлопця померли і батько, і матір. Чотири місяці тому опікунство над ним узяла рідна тітка. Родина дружня і велика, ніхто з них не пиячить, каже сільська староста. Запевняє, в їхньому селі підлітки купити горілку не могли.

У поліції з’ясовують обставини загибелі хлопця. Слідчі вже знайшли, хто продав алкоголь підліткам.

Правоохоронці кажуть, що загиблий Сашко на лютому морозі пролежав щонайменше три години. Причину смерті остаточно має встановити експертиза.

Нагадаємо, у ніч на 19 лютого у селі Видумка Пулинського району 17-річний хлопець повертався з товаришем з сусіднього села і замерз у полі. Його другу вдалося дістатися дому і розповісти про подію батькам. На жаль, рідні, які розшукали хлопця в засніженому полі, врятувати підлітка не змогли: він помер до приїзду медиків.

Зазначимо, що за даними управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської облдержадміністрації, 19 лютого до травматологічного відділення Пулинської центральної лікарні з обмороженням правої гомілки госпіталізовано підлітка, 2007 року народження, мешканця села Видумка.

Житомир.info за матеріалами ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: переохолодження обмороження відмороження мороз холод загиблий  
Матеріали по темі