Події

На проспекті Миру в Житомирі через буржуйку загорівся ритуальний магазин

23 February 2021, 10:53

У Житомирі 22 лютого рятувальники загасили пожежу в одному з ритуальних магазинів. Імовірно, пожежа сталася через неправильно встановлену буржуйку, якою опалювався торговельний зал.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«22 лютого, об 11:01 год., до оперативно-координаційного центру надійшло повідомлення про пожежу у ритуальному магазині на одній із вулиць м. Житомир. За вказаною адресою виїхали два відділення пожежно-рятувальних підрозділів міста», – йдеться у повідомленні.

Прибувши на місце події, рятувальники з’ясували, що в одноповерховій будівлі вогнем охоплена частина товарів всередині торгівельної зали та частково покрівля. Існувала загроза перекидання полум’я на поруч розташовану будівлю, в якій займалися ремонтом взуття.

Вже об 11:16 бійці ДСНС локалізували пожежу, а трохи більше ніж за годину – о 12:25 – ліквідували. Їм вдалося не допустити збільшенню масштабів горіння. Вогонь знищив орієнтовно половину товару та 2 кв.м стіни, пошкодив 20 кв.м покрівлі.

Попередня причина пожежі – порушення правил монтажу пічного опалення. Всередині торговельного залу була розміщена буржуйка, а загоряння виникло у місці проходження димаря крізь стіну. Остаточна причина встановлюється.

У пресслужбі управління ДСНС України у Житомирській області в коментарі Житомир.info уточнили, що пожежа сталася у магазині на проспекті Миру.

Як повідомляв Житомир.info, 17 лютого 2021 року в селі Степанівка Ємільчинського району сталася пожежа на пилорамі. Ймовірна причина загоряння – порушення правил експлуатації опалювальних пристроїв: працівники забули вимкнути в підсобці електричний конвектор.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники магазин ритуальний магазин буржуйка  
Матеріали по темі