Події

У Житомирі молодик позичив знайомій телефон для дзвінка, а студент дав мобільний ровеснику з гуртожитку, «позичальників» шукала поліція

23 February 2021, 11:57

Оперативники Житомирського районного управління поліції встановили причетність двох житомирян до ошуканств в обласному центрі. Містяни довіряли їм свої мобільні телефони для нагального користування, за що і поплатилися своїми гаджетами.

Про це 23 лютого повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«Так, нещодавно до Житомирського районного управління поліції звернувся 28-річний місцевий житель. Чоловік повідомив, що жінка, з якою він відпочивав в одній компанії, попросила його мобільний телефон для термінового дзвінка. Однак пішла додому, залишивши останнього без засобу зв’язку. Жодних даних, окрім імені нової знайомої, чоловік вказати не зміг. Оперативники встановили, що «забудькуватою» знайомицею молодика виявилася 30-річна місцева жителька, яка вже неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. У неї був вилучений мобільний телефон потерпілого», – йдеться у повідомленні.

В іншому випадку жертвою ошуканця став 17-річний студент одного з місцевих навчальних закладів, який передав засіб зв’язку зателефонувати своєму ровеснику, який проживав у сусідній секції гуртожитку. Виявилося, що сусід, скориставшись неуважністю товариша, втік з його телефоном, ще й зумів швидко продати гаджет. Однак розпорядитися грошима йому не дали правоохоронці, які прибули на місце події.

Наразі в обох випадках поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Нагадуємо, що законодавством подібні протиправні дії караються від штрафних санкцій до 3 років обмеження волі.

Водночас поліцейські вкотре закликають громадян дбати про збереження власного майна та не довіряти його малознайомим особам, а у разі виникнення подібних ситуацій телефонувати за номером 102.

Як повідомляв Житомир.info, 17 листопада 2020 року у мікрорайоні Мар’янівка житель Житомира позичив свій телефон перехожому для «термінового дзвінка», а той вирішив не повертати мобільний власнику, натомість заніс його в ломбард. Поліцейські встановили причетного до шахрайства, ним виявився 22-річний житель Бердичівського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство телефон  
Матеріали по темі