Місто

​У Житомирі виконком розподілив пів мільйона гривень, які надійшли від Оліївської громади на освітні послуги

23 February 2021, 12:35

На позачерговому засіданні 23 лютого Житомирський виконком розподілив субвенцію у сумі 554,290 тис. грн, яка надійшла від Оліївської громади на освітні послуги.

«Відповідно до рішення Оліївської сільської ради передбачена часткова субвенція на надання освітніх послуг в сумі 554 290 грн. Загальна сума з урахуванням цього додаткового призначення становитиме 3 млн 418 тис. грн від Оліївської громади на надання освітніх послуг. На сьогодні надійшло 330 тис. грн», - доповіла на виконкомі директор департаменту бюджету і фінансів Діна Прохорчук.

Мер Житомира Сергій Сухомлин зауважив, що озвучені 3,4 млн грн – це лише 20-30% від загального обсягу витрат міської ради на надання освітніх послуг дітям з цієї громади.

«Хочу сказати, що сума у більш як 3 млн грн – це реально відсотків 20-30 від тих коштів, які ми використовуємо на дітей цієї громади, бо є ще позашкільна освіта, гуртки і багато іншого. Але я все одно хочу подякувати Оліївській громаді за розуміння і підтримку своїх дітей і батьків. Я за те, щоб вони створювали власні школи, будували краще, ніж в Житомирі, в себе навчали дітей. Коли побудують і діти будуть ходити в їхні школи, тоді ми відмовимось від їх коштів. Хочу сказати, що це лише частина компенсації, яку реально витрачає міський бюджет на дітей цієї громади. Та все одно дякую Оліївській сільраді – ОТГ, яка є однією з найбагатших громад в Україні, за підтримку своїх дітей», - зауважив мер Сергій Сухомлин.

На сайті Житомирської міськради 22 лютого оприлюднили проєкт рішення виконкому «Про розподіл субвенції», в додатку до якого зазначається, що з 554,29 тис. грн загальної суми субвенції, 454,336 тис. грн піде на оплату праці освітянам, а 99,954 тис. грн – на нарахування на оплату праці.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2020 на міськвиконкомі розповіли, за яких умов з приміських ОТГ зможуть зараховувати до перших класів житомирських шкіл. Тоді, за словами заступниці директора департаменту освіти Світлани Ковтуненко, Оліївська громада обіцяла платити 100% в бюджет Житомира за навчання дітей, що проживають на території ОТГ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта субвенція Оліївка школа дитсадок компенсація  
Матеріали по темі