Суспільство

За тиждень у Житомирській області на дотримання карантину перевірили 645 закладів, у 4 випадках звернулись до правоохоронців

23 February 2021, 16:08

Упродовж тижня, що минув, з 15 по 21 лютого, спеціалісти районних та міського управлінь Головного Держпродспоживслужби в Житомирській області провели 645 моніторингових перевірок суб'єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Порушення виявили на кожному шостому об’єкті.

Про це 23 лютого повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Загалом на минулому тижні перевірено 216 об'єктів продовольчої торгівлі, 126 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 65 закладів громадського харчування, 21 перукарню (салони краси). Окрім того, в зазначений період перевірено діяльність 176 об'єктів, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об'єкти водозабезпечення. Також моніторинговими перевірками охоплено 17 закладів дошкільної та 23 загальної середньої освіти», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого тижня порушення фіксувалися на кожному 6-му об'єкті нагляду, що становить 16 % від загальної кількості. Як і раніше найбільше порушень зафіксовано у закладах продовольчої торгівлі.

У зв'язку з виявленими порушеннями спеціалісти Держпродспоживслужби склали 48 протоколів про адмінправопорушення на відповідальних осіб, надали 58 приписів з пропозиціями про усунення порушень, надіслали 27 інформаційних листів до органів місцевої влади та 4 листи до правоохоронних органів.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж тижня з 8 по 14 лютого 2021 року працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели 623 перевірки на ринках, у закладах торгівлі та сфери послуг, а також в освітніх закладах. Порушення виявляли на кожному сьомому об’єкті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі