Події

​СБУ завадила хакерам зламати автоматизовані системи державних органів в Житомирській області: хотіли вкрасти інформацію і поширити вірус

25 February 2021, 17:57

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили та припинили діяльність хакера, причетного до здійснення кібератак через бот-мережу на державні електронні інформаційні ресурси.

Про це 25 лютого повідомили в пресгрупі управління СБУ в Житомирській області.

«На початку цього року оперативники СБУ локалізували спробу хакерської атаки на автоматизовані системи держорганів Житомирщини. Зловмисники планували отримати віддалений доступ до комп’ютерів для зняття інформації, яка підлягає захисту. Вони також збирались уразити ПК шкідливим програмним забезпеченням. А потім приховано використовувати ресурси у бот-мережі для організації подібних кібератак», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування слідчі СБУ задокументували, що для протиправної діяльності зловмисники використовували закордонні ресурси хостинг-провайдера зі Львівщини. Додаткова перевірка підтвердила, що сервери розміщено на території Російської Федерації і належать фігуранту справи.

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання провайдера правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, яку передали для проведення відповідних досліджень.

«Слідчі органів безпеки здійснюють досудове розслідування за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Перевіряється також інформація щодо можливої співпраці підозрюваного з представниками спецслужб країни-агресора. Документування діяльності зловмисника здійснювали співробітники Управління СБ України в Житомирській області під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури», - повідомили в СБУ.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2020 жителя Житомира викрили у втручанні в роботу мобільних операторів: приймав міжнародні виклики і підмінював їх на національні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хакер атака витік інформації СБУ  
Матеріали по темі