Суспільство

У Житомирській області вчителі ліцею скаржаться на булінг з боку 10-класника, директор заступається за учня

2 March 2021, 12:52

У Житомирській області вчителі Вільшанського ліцею поскаржились у поліцію на цькування учнем. Спочатку старшокласник створював жартівливі меми у соцмережах, використовуючи фотографії педагогів. Учителі це терпіли, бо мати школяра – їхня колега. Але далі було більше – від імені потерпілих з їхніх акаунтів почали ширитися образи і нецензурний контент.

Про це 27 лютого йшлося в сюжеті ТСН.


Відео ТСН

Спочатку це мало вигляд як невдалі жарти, але потім переросло у відверті образи.

«Подружжя Бовкунів твердять, що їх цькує десятикласник. Вони обоє працюють у Вільшанському ліцеї: чоловік – вчитель праці, дружина – психологиня. Кажуть, спочатку меми стосувалися лише дорослих, а потім і їхньої неповнолітньої доньки. Вони містять не лише образи, а й нецензурну лексику. Кажуть, що триває це вже півтора року», – розповідає кореспондентка ТСН.

Психологиня Надія Бовкун як ніхто знає: у підлітковому віці буває всяке. З учнем поговорили, він вибачився. Але згодом із соцмереж булінг перемістився у внутрішню мережу ліцею. Від імені вчителя посипалася груба лайка на колег і завдання для учнів з матюками.

Учителі до школи викликали поліцію. Вчитель інформатики взявся з'ясовувати, чи знову це робив той самий учень. Підтвердив, що частина повідомлень були відправлені з IP-адреси саме цього школяра.

А от вчителі, каже, часом у комп'ютерній грамотності відстають від учнів.

«Вчителі оставляли свої акаунти відкритими і йшли додому. Деякі ж учні, вони ж діти, я не бачу тут нічого кримінального, вони заходили від імені вчителя і там щось писали, зокрема і такі образи», – пояснює вчитель інформатики Олександр Тичинський.

Директор Вільшанського ліцею Ігор Гопкало також заступився за учня

«Ця дитина ні з ким не конфліктує. Він тихий, спокійний, флегматичний характер», – каже директор.

Мати учня, вихователька ліцею Лідія Плечко розповіла: син зізнався, що був автором повідомлень, але не всіх. А з учителем праці, мовляв, торік у нього були непорозуміння.

«Йому не подобався урок, як цей вчитель проводить і як подає матеріал. Мабуть, він виражав якесь невдоволення. Я, як мама, не відмовляюся від своєї відповідальності, і щоб там не сталося, я з себе відповідальності не знімаю, бо це моя дитина», – сказала вона.

У поліції на батьків учня за булінг склали адміністративний протокол. До відповідальності притягнуть і директора ліцею.

«Його проінформували про ситуацію педагоги, але він вчасно не втрутився і не відреагував вчасно, і не передав інформацію поліцейським», – пояснила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Хлопець поки що на уроки не ходить – перевівся на домашнє навчання.

Нагадаємо, 25 лютого пресслужба ГУ Нацполіції у Житомирській області повідомила про булінг в одній із територіальних громад Житомирського району: 15-річний підліток заради розваги булив на навчальних веб-платформах учителів, попередньо зламавши їх акаунти. Про такі діяння педагоги повідомили свого керівника, а згодом і поліцейських. Батькам хлопця і директорові навчального закладу загрожує адміністративна відповідальність.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2021 року Ружинський районний суд оштрафував місцеву жительку, дочка якої цькувала однокласницю в соціальній мережі Instagram. Психологічне насильство щодо ровесниці 8-класниця вчиняла неодноразово. Матір дівчини-підлітка оштрафували на 850 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: булінг цькування школяр учитель учитель Вільшанський ліцей  
Матеріали по темі