Суспільство

Рецепт борщу пенсіонерки з Житомирської області опублікували у New York Times

2 March 2021, 15:21

Американська газета New York Times опублікувала рецепт борщу від жительки села Борщів Радомишльського району Житомирської області Ольги Габро.

Про це 2 березня повідомила служба новин BBC News Ukrainian.

«Це – пані Ольга з Житомирщини. Вона тримає в руках примірник New York Times зі своїм портретом - і секретом борщу! Стаття про український борщ вийшла у виданні ще в листопаді. Але номер пані Ользі привезли якраз цими днями», – йдеться у повідомленні.



Фото Марічки Варенікової

Зазначено, що автори матеріалу, Марічка Варенікова й Ендрю Крамер, написали про українсько-російські суперечки довкола борщу.

«Хай думають, що хочуть, але борщ – український», – цитували журналісти Ольгу Габро з села Борщів.

Вона поділилася і своїм секретом приготування: окремо варити м'ясо, квасолю й картоплю, окремо – буряк і моркву. А змішати все лише перед подачею на стіл.

Фотографка Оксана Парафенюк також зняла для NYT, як пані Ольга готує борщ, і на розвороті газети можна побачити саме цю світлину.

Як повідомляв Житомир.info, уродженка Баранівського району Житомирської області Марія Шрамко здобула золото кулінарної олімпіади 2020, яка проходила з 16 по 19 лютого 2020 року в Штутгарті (Німеччина). Жінка із цукру створила квіткову композицію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: борщ рецепт New York Times  
Матеріали по темі