Події

Поліцейському та ще двом хлопцям з Житомирської області, які вибивали зізнання в злочині з підлітків, повідомили про підозру в катуванні

2 March 2021, 18:36

Поліцейському, який в січні 2021 року разом з ще двома особами погрозами та побиттям вимагали в двох хлопців з Малина Житомирської області зізнатись у крадіжці автомобіля, повідомили про підозру за фактами катування, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України).

Про це 2 березня повідомили на сайті Офісу генерального прокурора.

“За процесуального керівництва прокурорів спеціалізованого підрозділу з протидії катуванням Офісу Генерального прокурора поліцейському одного з відділів Головного управління Нацполіції в Житомирській області та двом особам повідомлено про підозру за фактами катування, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України).

За даними слідства, у січні 2021 року двох юнаків, що рухалися пізно ввечері між населеними пунктами одного з районів Житомирської області, зупинила група осіб й відразу почала їх бити руками й ногами по різних частинах тіла, примушуючи стояти на колінах. При цьому вони вимагали від хлопців зізнатися у викраденні автомобіля та повідомити про місце його перебування.

Згодом на місце події прибув автомобіль патрульної поліції. Однак, поліцейський замість надання допомоги юнакам, дістав пістолет, перезарядив його та приставив до голови одного з них, вимагаючи надати відомості щодо угону автомобіля. Після цього правоохоронець вдарив потерпілого рукояткою пістолета по голові”, – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Хмельницький, за оперативного супроводу Управління внутрішньої безпеки в Житомирській області Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Як повідомляв Житомир.info, у місті Малин Житомирської області в січні 2021 року побили хлопців, щоб вони зізналися у крадіжці автомобіля. До побиття причетні поліцейські. Справу розслідує офіс генпрокурора, а в ГУНП в Житомирській області розпочали службову перевірку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліцейський Малин побиття підлітки погрози катування  
Матеріали по темі