Події

У Житомирській області секретаря виборчої комісії засудили до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком

3 March 2021, 18:54

Секретаря однієї з виборчих комісій Новоград-Волинського району, яку підозрювали у незаконному використанні виборчого бюлетеня на місцевих виборах, визнали винною у злочині за ч. 3 ст. 158-1 КК України. Жінку засудили до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом на 5 років, з іспитовим строком на 1 рік. Наразі вирок Новоград-Волинського міськрайонного суду набув законної сили.

Про це Житомир.info повідомила пресслужба Новоград-Волинської місцевої прокуратури.

«Установлено, що секретар однієї із селищних територіальних виборчих комісій Новоград-Волинського району під час проведення чергових виборів 25 жовтня 2020 року порушила присягу члена виборчої комісії та вимоги ст. 71 Конституції України щодо прямого виборчого права. Зокрема, скориставшись тимчасовою відсутністю інших членів виборчої комісії, незаконно отримала від імені іншої особи чотири бюлетені для голосування, про що поставила підписи в офіційних документах, відмітила їх у кабінці для голосування та незаконного опустила до виборчої скриньки», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Житомирській області оголосили підозру секретарю ДВК, яка проголосувала за свого сина.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області судитимуть членів ДВК, які підробили та вкинули у скриньку 12 бюлетенів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори секретар ДВК бюлетень суд вирок Новоград-Волинський  
Матеріали по темі