Влада

​Комісія Житомирської облради погодила надання 678 тис. грн підтримки санаторію «Дениші», який через коронавірус має 3 млн грн збитків

9 March 2021, 14:38

У Житомирській облраді відбулось онлайн-засідання депутатської комісії з питань комунальної власності та майнових відносин, на якому розглядали питання фінансової підтримки комунальних підприємств.

Про це 9 березня повідомила пресслужба Житомирської облради.

«Депутати погодили звернення комунальних закладів обласної ради щодо надання фінансової підтримки: «Табір «Орлятко» - 63,3 тис. грн на оплату праці працівників у січні 2021; ККП «М’ясомолторг» - 480 тис. грн на електроенергію, сплату заробітної плати та податків; КП «Дирекція «Чорнобильбуд» - 92,3 тис. грн на забезпечення діяльності ліквідкомісії; КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» - 200 тис. грн на заробітну плату; КП «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші»» - 677,9 тис. грн з метою погашення заборгованості із заробітної плати», - йдеться у повідомленні.

Як зазначила пресслужба Житомирської облради, за словами директора санаторію «Дениші» Віталія Жалінського, через карантин минулий рік підприємство завершило діяльність із боргом у 2 млн 400 тис. гривень. Станом на сьогодні, збитки вже сягають 3 млн гривень.

«Члени комісії проголосували за пропозицію депутата обласної ради Олександра Чорноморця рекомендувати спрямувати фінансування на санаторій «Дениші» при прийнятті на наступній сесії облради програми з оздоровлення дітей. Директор закладу в свою чергу має надати відповідні розрахунки. Депутат обласної ради Валерій Прокопчук також вніс пропозицію, включити у перелік послуг закладу реабілітацію після перенесення коронавірусної хвороби. За словами директора закладу, у санаторії вже розроблено комплексну програму реабілітації пацієнтів після перенесеної коронавірусної хвороби COVID-19», - повідомили в обласній раді.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2021 робоча група Житомирської облради оговорювала долю двох комунальних санаторіїв: один вирішили зберегти, а інший – продати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: санаторій фінансова підтримка облрада Дениші  
Матеріали по темі