Місто

«Зеленбуд» готується висадити на клумбах Житомира понад 80 тисяч рослин

10 March 2021, 10:44

У 2021 році КП «Зеленбуд» збирається висадити в Житомирі понад 80 тисяч рослин.

Про це 10 березня повідомила пресслужба Житомирської міської ради з посиланням на інформацію комунального підприємства.

«Цьогоріч комунальне підприємство «Зеленбуд» висадить у місті 80 тис. квітів. Наразі працівники підприємства вирощують в теплицях квіткову розсаду. Це алісім, агератум, сальвія, петунія, бегонія, чорнобривці, жоржини, цинерарія, колеус та інші однолітні рослини», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, на вертикальне озеленення використають 1200 одиниць рослин. Сульфінії та пеларгонії висадять у спеціальних термочашах, які захищені від перепаду температур та мають постійне живлення вологою.

«Більша частина квітів буде висаджена на квітниках міста, які обслуговує наше підприємство. Період висаджування залежить від погодних умов, орієнтовно це травень – червень. Обрані види однорічних квітів добре зарекомендували себе у нашому кліматичному регіоні та мають великий різновид кольорів. На практиці видно, що за гарних природніх умов та при відповідальному догляді обранні нами види квітів продовжують своє цвітіння з кінця весни до пізньої осені», - зазначила еколог підприємства Олена Бондарчук.

Нагадаємо, що висадка рослин у Житомирі минулого 2020 року розпочалась у середині травня. Всього підприємство планувало висадити близько 75 тисяч рослин, але в серпні КП «Зеленбуд» повідомило, що на клумбах міста висадили близько 95 тисяч квітів.

Літній фоторепортаж 2020 року з квітучих клумб Житомира дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленбуд клумба рослина квітка  
Матеріали по темі