Новини компаній

Будинок з SIP-панелей: будувати чи ні?

16 March 2021, 14:13

SIP-панелі (вони ж сендвіч-панелі) — це матеріали, створені за принципом «бутерброда». Зовнішні шари — це ОСП-плити, зроблені з дерев'яної тріски. Між ними знаходиться шар для утеплення — часто це пінополістирол, але наповнювач може бути й іншим. Сенс в тому, щоб шляхом комбінації трьох основних шарів домогтися максимального рівня звукопоглинання і збереження тепла. Також плити повинні вийти міцними, надійними, довговічними. Для будівництва будинків використовують рішення, які якраз відповідають перерахованим вимогам.

DCIM-100-MEDIA-DJI-0015-JPG

Чому це хороший вибір для будівництва будинків?

На прикладі роботи компанії Bauen Haus добре видно, що SIP панелі для будівництва будинків та інших об'єктів зараз дуже затребувані. Компанія сама зводить конструкції з цих матеріалів, а також поставляє панелі іншим організаціям, бувши їх виробником. Вибір на користь такого матеріалу зроблений недарма. Він має багато вагомих переваг:

  • Екологічна безпека. При виробництві матеріал строго контролюється, а його показники звіряються з чинними стандартами якості та безпеки.
  • Хороша міцність. Саме з цієї причини з СІП-панелей можна зводити стіни, на які потім ляже вага даху. Однак заслуга тут не тільки на стороні самих панелей — не менш важлива технологія будівництва і компанія, яка працює строго за цією технологією.
  • Тривалий термін служби. 50+ років — цілком реальний показник для сендвіч-панелей, особливо якщо господарі будинку за ним постійно стежать, тримають його в хорошому стані.
  • Відносно невелика вага і не надто велика товщина плит. Це набагато спрощує сам процес будівництва, який проходить швидше, з меншою кількістю ризиків.
  • Стійкість до вогню. Це стосується тільки якісних матеріалів від відомих виробників. Крім того, важливо враховувати опис конкретної лінійки продукції — зазвичай в ньому вказується, наскільки пожежостійкі плити.
  • Відмінна якість утеплення внаслідок багатошарової структури.

Це далеко не всі плюси — багато з них стають зрозумілі тільки на етапі, коли клієнт вже заселяється в будинок.

DCIM-100-MEDIA-DJI-0003-JPG

Проєкт, який готовий практично відразу

Після будівництва не потрібно чекати, поки конструкція всядеться (як, наприклад, зі зрубом). Переїжджати в готову споруду можна практично відразу – звичайно, після того, як буде закінчена обробка. Будинки без обробки за такою технологією не використовуються, оскільки плити зсередини (як і зовні) потрібно обов'язково захистити від механічного впливу. Але якщо ремонт вже закінчений, можна сміливо в'їжджати — і, як показує практика, багато років ні про що не турбуватися.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі