Новини компаній

​ Ігровий ноутбук: як вибрати найкращий

17 March 2021, 11:22


Техніку треба вибирати згідно з поставленими перед нею завданнями. Так, ігровий ноутбук кардинально відрізняється від стандартних домашніх моделей, зокрема, й вартістю.

На що звернути увагу під час вибору пристрою та як купити ідеальний ноут за оптимальною ціною? З цими питаннями ми звернулися до консультантів інтернет-магазину електроніки Київстар й отримали вичерпні відповіді. Сподіваємося, вони вам стануть у пригоді.

Корисні поради щодо вибору ноутбука

Процесори, відеокарти та дисплеї різняться в кожній моделі, тому замість довгого перелічування оптимальних варіантів підкажемо, на що треба звернути увагу найперше:

  • тактова частота у процесорі – синтетичний показник, який можна розглядати лише разом з іншими характеристиками системи;
  • ігровий ноутбук потребує активної системи охолодження, щоб комплектовання завжди було оптимальної температури для якісної роботи. Допоможе у цьому спеціальна підставка з вентилятором, яка коштує дешевше за встановлення теплових труб;
  • більшість моделей постачаються без операційної системи. Радимо одразу визначитися з бажаною ОС і вимагати встановити її в магазині, щоб заощадити на самостійній купівлі;
  • ціни на ноутбуки змінюються щотижня, тому моніторинг цікавих позицій в інтернет-магазині окупиться можливістю отримати знижку;
  • технічне обслуговування заощадить ваші гроші. Хоча б раз на рік змінюйте термопасту, щоб процесор і надалі працював без проблем;
  • гарний звук вмонтовані аудіосистеми навряд чи забезпечать, тому користувачам варто подумати про купівлю стаціонарних колонок або навушників.

Остання порада стосується тих, хто полюбляє дивитися серіали. Залишати ноутбук на ковдрі, дивані або м'якій подушці небезпечно – це призводить до перегріву системи й потрапляння пилу всередину. Розумно придбати спеціальну підставку-столик, на якому можна зручно розмістити пристрій.

Ігрові ноутбуки нового покоління

Acer Nitro 7 AN715-52 – варіант середньої цінової категорії з якісним дисплеєм на 15,6 дюйма й роздільною здатністю екрана 1920 х 1080. Перевага – у встановленому процесорі Core i5 десятого покоління до 4,5 ГГц з чотирма ядрами і відеокарті RTX 2060 на 6 Гб.

Потужне комплектування дає змогу грати в нові геймерські проєкти без обмежень, а оперативна пам'ять на 16 Гб збільшить багатозадачність пристрою. SSD на 512 Гб прискорює завантаження системи.

HP OMEN Laptop 15-ek0020ur – ігровий ноутбук нового покоління з чудовим IPS-екраном на 15,6 дюйма з роздільною здатністю Full HD, потужним процесором Core i7 десятого покоління до 5 Ггц і відеокартою GeForce R.

Перевага – у місткому накопичувачі SSD на 1 Тб, якого вистачить для операційної системи, безлічі додатків і вимогливих ігор. Виробник встановив оперативну пам'ять на 16 гігабайтів.

Найкращі ноутбуки для дому

ASUS Laptop 15 X515JA-BQ132 – бюджетна модель із широким дисплеєм на 15,6 дюйма Full HD, IPS-матрицею та інтегрованим адаптером Intel UHD Graphics. Чудовий варіант для навчання, ділового листування, перегляду серіалів і прослуховування музики.

Усередині процесор Core i3 десятого покоління до 3,4 ГГц на 2 ядра, 8 Гб оперативної пам'яті DDR4 і невеликий SSD на 256 Гб. Користувачам краще одразу придбати ще один накопичувач, щоб без обмежень завантажувати файли, прості ігри й відео.

ASUS VivoBook 15 K513EA-BQ159 – пристрій середнього цінового сегмента з процесором Core i5-1135G7 до 4,2 ГГц на 4 ядра й інтегрованою відеокартою Intel Iris Xe Graphics.

Перевага – в оптимальній вартості за вмонтований накопичувач SSD на 512 Гб, 8 Гб оперативної пам'яті та хороший дисплей на 15,6 дюйма з роздільною здатністю 1920 х 1080 й антибліковим покриттям. Ідеальна модель, яка виконує до 95 % завдань пересічних користувачів.

Визначайтеся з метою та завданнями, обирайте відповідну модель за власним гаманцем і завжди купуйте ноутбуки з гарантією.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі