Здоров'я

Керівник приватної клініки пояснив, чому припинили співпрацю з НСЗУ та скасували декларації пацієнтів з сімейними лікарями

17 March 2021, 12:10

Керівник приватної медичної клініки «Медібор» Віктор Борщівський пояснив, чому пацієнтів повідомили про припинення декларацій з сімейними лікарями та за яких умов може відновитися співпраця з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

Про це Борщівський розповів 17 березня в коментарі Житомир.info.

«У НСЗУ є певні вимоги, ми їм відповідаємо і надаємо послуги високої якості, і якщо буде співоплата по пакету «Первинна медична допомога», то ми готові надавати ці послуги. Ми не можемо з пацієнта брати гроші по тій програмі, де держава гарантує йому безоплатну допомогу, офіційної співоплати немає. Ми спробували попрацювати з НСЗУ, вони платять регулярно згідно з договорами, але наша клініка концентрується на високому сервісі і високій якості надання послуг і не можуть послуги різної якості коштувати однаково. Ми відпрацювали повний календарний рік, підвели підсумки і зрозуміли, що або ми задешево будемо тримати своїх високоякісних спеціалістів, або отримувати співоплату від пацієнтів за надані послуги, але на сьогодні це є порушенням законодавства», - пояснив Віктор Борщівський.

Керівник клініки зауважив, що терапевти та педіатри «Медібор» уклали трохи більше 2 тисяч декларацій з пацієнтами, ніхто не набирав максимально дозволену кількість, у кожного лікаря було не більш ніж 400 декларацій. Віктор Борщівський також наголосив, що він підтримує впровадження медичної реформи.

«Я хочу, щоб реформа відбулася, вона йде правильним чином і змусить всіх працювати за єдиними правилами, надавати якісніші послуги та приділяти увагу сервісу. На сьогодні оплата, яку надає НСЗУ, не покриває якість послуг в нашій клініці по пакету «Первинна медична допомога» (сімейні лікарі, педіатри) та не дає нам можливості розвиватися. Ми готові всіх пацієнтів забезпечити послугами, але на платній основі, або запропонуємо їм певні комплексні програми», - наголосив Віктор Борщівський.

Нагадаємо, після 15 березня житомирська приватна медична клініка «Медібор» розіслала своїм пацієнтам повідомлення, що розриває декларації сімейних лікарів і радить шукати лікарів для подальшого укладання декларацій в іншому медичному закладі. Водночас в міській раді запевнили, що в комунальних поліклініках міста вистачає сімейних лікарів та педіатрів, з якими можна укласти декларацію.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерство охорони здоров'я у вересні 2020 року інформувало про намір підвищити тариф для сімейних лікарів за первинну медичну допомогу: у 2021 році замість 600 грн за кожну укладену декларацію збиралися платити 710 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: клініка "Медібор" Борщівський лікар сімейний лікар терапевт педіатр НСЗУ  
Матеріали по темі