Події

Житомирські правоохоронці продовжують боротьбу з гральним бізнесом: вилучають техніку та перевіряють інформацію

18 March 2021, 18:12

В Андрушівці припинено спробу відновити гральний бізнес – вилучено майже півтора десятка комплектів комп’ютерної техніки.

Про це 18 березня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області

«За процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор чи лотерей (ч.1 ст.203-2 КК України). У ході досудового розслідування, прокурорами спільно із співробітниками Управління СБУ в області виявлено та припинено спробу відновлення функціонування грального закладу, розташованого у нежитловому приміщенні, що у центрі міста Андрушівки. Встановлено, що бізнес-ділки, під виглядом продажу лотерейних білетів та внесення електронних платежів, надавали доступ до азартних ігор через мережу Інтернет у гральному закладі, де раніше була вже припинена незаконна діяльність», - йдеться у повідомленні.

Під час проведеного 17.03.2021 санкціонованого обшуку вилучено 13 комплектів комп’ютерної техніки зі встановленим програмним забезпеченням, флеш-накопичувачі, а також грошові кошти, отримані від забороненого законом грального бізнесу. Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюються обставини та особи, причетні до організації функціонування незаконного грального закладу.

Водночас 18 березня пресслужба поліції області повідомила про перевірку інформації про організацію підпільних азартних ігор у Бердичеві.

«Уночі 17 березня до місцевого відділу поліції надійшло повідомлення про ймовірну протиправну діяльність одного із закладів міста. Поліцейські виявили у приміщенні комп’ютерну техніку та кількох відвідувачів. Нині триває з’ясування всіх обставин», - зазначається у повідомленні.

Інформація щодо можливої незаконної діяльності, пов’язаної з гральним бізнесом, у приміщенні, розташованому на одній з центральних вулиць райцентру до Бердичівського райвідділу поліції надійшла близько 22:40, на місце події прибула слідчо-оперативна група.

«Як з’ясувалось, у будівлі, де облаштовано кафе, знаходиться ще одне приміщення з окремим входом без жодних вивісок чи інших написів про рід діяльності. Втім усередині знаходяться столи з комп’ютерами. Там же перебували й кілька відвідувачів, які пояснили свою присутність у залі різними обставинами», - інформує ГУНП.

Нагадаємо, у Житомирі 3 березня правоохоронці заблокували діяльність двох незаконних гральних закладів з мільйонними тіньовими оборотами.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2021 року суд виніс вирок коростенцю, який організував мережу гральних закладів у трьох районах Житомирської області: 170 тис. грн штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гральний бізнес прокуратура поліція Андрушівка Бердичів гральні заклади  
Матеріали по темі