Події

Розслідування справи про хабар директора департаменту Житомирської ОДА продовжили ще на три місяці

23 March 2021, 11:23

Київський суд задовольнив клопотання прокуратури про продовження на місяць терміну дії обов`язків, покладених на підозрюваного у хабарі директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслика, а строк досудового розслідування продовжили ще на три місяці.

Про це йдеться в ухвалі Подільського районного суду міста Києва від 17 березня 2021 року.

«Термін дії обов`язків, покладених на підозрюваного, становить два місяці, а саме до 22.03.2021. Постановою керівника Подільської окружної прокуратури міста Києва від 15.03.2021 строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42020101070000260 від 08.12.2020 продовжено до трьох місяців», - зазначається в ухвалі.

Суд продовжив Миколі Суслику строк дії обов`язків на один місяць, тобто до 22.04.2021 року, а саме:

прибувати до слідчого, прокурора або суду за кожним їх викликом та вимогою;

не відлучатися за межі району, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора чи суду;

повідомляти слідчого, прокурора, або суд про зміну свого місця проживання або місця роботи;

утримуватися від спілкування зі свідком ОСОБА_2 (директор Коростенської ЦМЛ – ред.) ;

здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти, якщо їх декілька) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в`їзд в Україну.

Скріншот з ухвали суду

Водночас станом на ранок 23 березня в Єдиному державному реєстрі судових рішень не вдалося знайти ухвалу про продовження строку відсторонення підозрюваного Суслика від посади директора департаменту охорони здоров`я Житомирської облдержадміністрації, а строк попереднього відсторонення закінчився 22 березня 2021 року.

Нагадаємо, за 2020 рік директор департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик отримав сумарно 928 тис. 890 грн доходів.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 21 січня 2021 року стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту – 123 тис. грн, 10% від перерахованих коштів. Пізніше з матеріалів суду стало відомо, що 1 грудня 2020 року в своєму службовому кабінеті під час розмови з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» повідомив про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми субвенції, виділеної бюджету Коростеня на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров`я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Подільський райсуд Києва 22 січня обрав директору департаменту ОДА Миколі Суслику запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на шістдесят діб (до 22 березня 2021 року) та визначив альтернативний запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 124 тис. 850 грн, у разі внесення якої Суслик може бути звільнений з-під варти, але з певними умовами, серед яких – не відлучатися із району, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора чи суду та здати закордонний паспорт. 26 січня визначена застава була внесена і директор департаменту був звільнений з під варти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Суслик хабар суд  
Матеріали по темі