Україна

Жена Ющенко подает в суд на Грача. Фото

4 June 2008, 14:34
 

Супруга Президента Украины Виктора Ющенко Катерина Ющенко сегодня, 4 июня обратилась с открытым письмом к народному депутату Украины, члену фракции КПУ Леониду Грачу. В нем она, в частности, обещает подать на Грача в суд для защиты своей чести и достоинства. Приводим текст письма целиком:

Відкритий лист Катерини Ющенко до Леоніда Грача, народного депутата України, фракція КПУ

«Я не можу мовчати, спостерігаючи за тим, як на мою адресу та на адресу моєї родини постійно лунають наклепи з боку Леоніда Грача.

23 травня цього року я передала до українських ЗМІ документи, з яких чітко зрозуміло, що я, Катерина Ющенко, є громадянкою однієї держави – України, і що я відмовилася від громадянства Сполучних Штатів Америки. Для тих, хто піддає це сумніву, і вимагає додаткових доказів, я передаю Сертифікат про втрату громадянства США.

Я прикро вражена наклепницькими заявами деяких політиків, які не добирають методів політичної боротьби і, прагнучи особистої помсти, не гребують нападами на родину та дітей. Не менш прикро, що подібні заяви
так активно розтиражували українські та закордонні ЗМІ.

А от увага до моєї особи з боку Леоніда Грача є вже традиційною. За спробами комуністів блокувати роботу Освітнього форуму в «Артеку» у квітні 2007 року зі здивуванням спостерігала не тільки я, але й сотні українських та закордонних педагогів. Ще більшим здивуванням були намагання місцевих комуністів перешкодити нам допомогти необхідним обладнанням, літературою та медикаментами дитячим освітнім та лікувальним закладам Криму – школі для дітей з порушеннями мови, українській школі-гімназії, дитячому садку, дитячому будинку «Малятко», місцевому ФАПу.

З трибуни Верховної Ради та зі шпальт ЗМІ Леонід Грач заявляв, що «в случае с госпожой Ющенко есть много важных вопросов, и нам хотелось бы найти ответы на них публично». Я вітаю таку відкритість і готовність до публічного діалогу, але прошу також дати відповідь на питання – інтереси якої держави захищає Леонід Грач та комуністична партія України?

Леонід Грач – це людина, яка називає одну з найбільших світових гуманітарних катастроф – Український Голодомор-геноцид 1932-33 років – «мифом», «надуманым прожектом», а зусилля держави та громади із вшанування 10 мільйонів жертв Голодомору – «истерией», «поруганием нашего прошлого», «пропагандой русофобии», «камнем в огород российско-украинских отношений», «аморальной, циничной» пропагандистською кампанією. Все це ми чуємо сьогодні, коли опубліковані сотні документів з архівів державних органів, які свідчать про організовані, системні та цілеспрямовані зусилля сталінського комуністичного режиму, спрямовані на знищення українського народу.

І якщо пана Грача так цікавить моя особа та моя родина, скажіть, будь-ласка, хто і коли дасть мені відповідь хоча б на наступні питання. Чому у 1936 році, по звинуваченню у куркульстві, комуністи заарештували та повісили мого діда, селянина Андрія Чумаченка, який проживав у селі Зайцівка Харківської області, – одного з сотень тисяч українських селян, які стали жертвами комуністичних репресій? Чому у 1939 році у рідному селі мого батька комуністами було знищено і досі не відновлено православну церкву, – та 80 тисяч інших церков по всій Україні? Чому, забравши їжу, заморили голодом більшість моєї родини у Харківській та Київській областях, – та прирекли на голодну смерть мільйони українських родин? Хто і коли вибачиться перед мільйонами українських інтелігентів, науковців, патріотів, поетів, письменників, селян робітників закатованих у радянських ГУЛАГах у 30-х, 40-х, 50-х, 60-х, 70-х роках ХХ століття?

Разом з тим, вважаю, що не тільки мені, але й багатьом українцям було б цікаво почути, за рахунок чиїх внесків фінансується сьогодні діяльність комуністичної партії – одного з найбільших антиукраїнських рупорів у нашій державі?

Наклепницькі заяви Леоніда Грача на мою адресу, змушують мене, Катерину Ющенко, звернутися з відповідними позовами до суду, з метою захисту моєї честі та гідності.

Я закликаю українські ЗМІ з обережністю ставитися до сумнівних заяв деяких політиків, і перш ніж тиражувати та коментувати їх, звернутися до принципів об’єктивності та неупередженості».

К письму прилагается Сертификат, подвтерждающий отказ Катерины Ющенко от гражданства США:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі