Економіка

«Житомиргаз Збут» анонсував «стабільну» ціну на природний газ для населення в квітні

29 March 2021, 11:16

Побутові клієнти ТОВ «Житомиргаз Збут» вже кілька місяців споживають газ за стабільною ціною. Компанія продовжуватиме здійснювати постачання природного газу для населення і з 1 квітня 2021 року за ціною 6,99 грн за кубометр, що дорівнює 0,6594339 грн/кВт*год.

Про це 26 березня повідомила пресслужба газопостачальної компанії.

«Для усіх учасників ринку природного газу дуже важливо стабільно закінчити поточний опалювальний сезон. Однією із запорук стабільного газопостачання є вчасний розрахунок за спожитий газ. Будь ласка, сплачуйте за природний газ вчасно. На жаль, ситуація на європейських біржах залишається нестабільною – після нетривалого зниження ціна газу знов почала зростати. Виходячи з останніх світових тенденцій аналітики прогнозують, що очікуване літнє зниження вартості блакитного палива може взагалі не відбутися», - йдеться у повідомленні.

Водночас сайт «ГазПравда» оприлюднив ціни на газ для населення у квітні від більш ніж півсотні різних постачальників: 14 матимуть ціну нижчу 6,99, зокрема ГК «Нафтогаз України» - 6,86 грн; 33 компанії, в тому числі й «Житомиргаз Збут», тримають ціну 6,99 грн; 17 виставили ціну від 7,60 грн до 8,85 грн (ТОВ «Азовгаз»).

Зауважимо, що 8 лютого Окружний адміністративний суд м.Києва частково задовольнив вимоги Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» про забезпечення позову, заборонивши НКРЕКП видавати ліцензії на постачання природного газу 16 ТОВ, в тому числі – «Житомир-Газзбут», а 16 підприємствам, в тому числі «Житомиргаз Збут», заборонено виставляти рахунки про оплату за природний газ, спожитий ними до січня 2021 року (включно).

Нагадаємо, в січні поточного року Уряд встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр, вона мала діяти з 1 лютого по 31 березня 2021 року. Тако ж в січні Антимонопольний комітет України розпочав справи щодо шести газопостачальних компаній через встановлення завищених цін на газ для населення, в списку було і ТОВ «Житомиргаз Збут».

Як повідомляв Житомир.info, власником ТОВ «Житомиргаз Збут» є АТ «Оператор Газорозподільної Системи "Житомиргаз"», голова правління якого Валентин Ющенко в 2020 році отримав 3 млн 041 тис. 427 грн зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз газ тариф  
Матеріали по темі