Економіка

Оприлюднена постанова Кабміну про граничну ціну на газ: 6,99 грн за 1 куб.м буде лише на два місяці

19 January 2021, 12:21

Гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр діятиме з 1 лютого по 31 березня 2021 року.

Про це зазначається в постанові Кабінету міністрів від 18 січня, яка оприлюднена на Урядовому порталі.

«Установити з 1 лютого 2021 р. на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 р., граничну ціну на природний газ за договорами постачання між побутовими споживачами та постачальниками, у тому числі постачальником «останньої надії», на рівні 6 гривень 99 копійок за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість та плати за транспортування магістральними газопроводами до внутрішніх точок виходу з газотранспортної системи)», - йдеться у документі.

Нагадаємо, під час ухвалення постанови прем’єр-міністр Денис Шмигаль говорив, що обмеження вартості газу до 6,99 грн за куб, що зменшить ціну в середньому на 30%, діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину.

Як житомиряни можуть змінити постачальника газу – дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2021 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати обговорили та проголосували за звернення до центральних органів влади щодо передачі у власність міста газових мереж та неприпустимості збільшення тарифів. Вранці 13 січня у Житомира організували акцію проти підвищення комунальних тарифів, учасники якої перекривали вулицю Київське шосе.

15 січня житомиряни знову вийшли на акцію протесту, яка розпочалася біля АТ «Житомиргаз», після чого мітингувальники пішли до «Житомиробленерго», Житомирської облради, а потім і до міської ради. Цього ж дня депутати Житомирської обласної ради підготували звернення до президента, Кабінету міністрів, Верховної ради, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Антимонопольного комітету щодо мораторію на підвищення тарифів для населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ тариф КМУ постанова  
Матеріали по темі