Місто

На вихідних у Житомирі правоохоронці перевірили 120 закладів на дотримання карантину і виявили 12 порушників

29 March 2021, 13:06

На вихідних 27-28 березня майже сотня поліцейських та нацгвардійців додатково вийшли на патрулювання міста. Очікуваний результат таких заходів – зниження вуличних правопорушень.

Про це 29 березня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

За словами начальника ГУНП у Житомирській області Юрія Олійника це вже систематичні відпрацювання обласного та районного центрів, які мають на меті зменшення кількості злочинів та правопорушень.

«За час відпрацювання поліцейські та нацгвардійці нагадували житомирянам та гостям міста, а також працівникам торгівельних та розважальних закладів про необхідність дотримання карантинних заходів та рекомендацій органів охорони здоров’я. Загалом поспілкувалися з кількома сотнями жителів обласного центру та перевірили понад 120 закладів. У більшості випадків містяни одразу реагували на зауваження та припиняли правопорушення. Утім, у разі відвертого ігнорування вимог карантинних обмежень, правоохоронці складали відповідні адміністративні матеріали. У результаті зафіксували 12 випадків порушення правил щодо карантину людей (ч. 1 та ч. 2 ст. 44-3 КУпАП), з них 4 – у закладах торгівлі, громадського харчування та розваг. Серед інших кількох десятків виявлених поліцейськими правопорушень - публічне розпиття спиртних напоїв, дрібне хуліганство тощо. Також поліцейські реагували за повідомленнями про домашнє насильство, у 7 випадках були складені відповідні адміністративні матеріали за ст. 173-2 КУпАП та направлені на розгляд суду», – йдеться у повідомленні.


Під час профілактичних заходів патрулі перевірили понад півсотні осіб, які перебувають на обліках та схильні до вчинення правопорушень.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі поліцейські збільшили кількість нарядів на вулицях, інструктаж провели на майдані Корольова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція перевірка карантин коронавірус  
Матеріали по темі