Події

​У Житомирі поблизу АЗС «на гарячому» затримали 35-річного чоловіка, який продав зброю (доповнено)

29 March 2021, 16:16

Зброю і бойові припаси вилучили у помешканні житомирянина, затриманого під час збуту двох одиниць вогнепальної зброї.

Про це 29 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«У понеділок, 29 березня, за погодженням із Житомирською окружною прокуратурою, жителю Житомира повідомлено про підозру у придбанні, носінні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України)», - йдеться у повідомленні.

35-річного чоловіка правоохоронці викрили та затримали 28 березня поблизу автозаправної станції у місті Житомирі, відразу після збуту двох одиниць вогнепальної зброї.

Також за місцем його проживання проведено санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили 30 набоїв калібру 7,62 мм, корпус гранати РГ-42, 5 паперових згортків з сухою подрібненою речовиною зеленого кольору рослинного походження та суху подрібнену речовину зеленого кольору рослинного походження.

«Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Заходи з протидії незаконному обігу зброї проводилися за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури Управлінням Служби безпеки України в області спільно зі слідчими поліції. Досудове розслідування проводить відділ поліції № 1 Житомирського районного управління. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська окружна прокуратура», - повідомили в прокуратурі.

За інформацією пресслужби СБУ в Житомирській області, затриманий житомирянин мав підпільну майстерню з виготовлення бойових засобів ураження. Чоловіка затримали під час збуту двох перероблених під бойові стартових пістолетів.

«Співробітники Служби безпеки України затримали у Житомирі організатора підпільної майстерні з кустарної переробки стартових пістолетів під стрільбу бойовими набоями. Встановлено, що зловмисник постачав перероблену зброю представникам кримінальних кіл регіону. Житомирянин, який раніше вже був засуджений за вчинення тяжких злочинів, переобладнав підсобне приміщення власного приватного будинку під майстерню з нелегальної переробки зброї. Працював зловмисник за 100-відсотковою передоплатою за «товар» і виключно «під клієнтів», яких знаходив через особисті зв’язки у кримінальних колах області. Середній термін виготовлення «замовлення» становив сім днів. У межах контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували два факти протиправної реалізації зброярем приведених у бойовий стан пістолетів. Співробітники СБУ затримали фігуранта справи на одній із вулиць Житомира під час спроби збуту чергової партії перероблених під стрільбу бойовими набоями пістолетів», - повідомили в СБУ.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2021 у Житомирському районі вилучили арсенал зброї та боєприпасів, до незаконного обігу яких причетні четверо місцевих жителів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя торгівля зброєю боєприпас затримання  
Матеріали по темі