Місто

​В житомирському парку задля благоустрою набережної хочуть зрізати більше двох сотень дерев, з них 120 - здорові

20 November 2018, 13:09

На території парку відпочинку ім Юрія Гагаріна в Житомирі обстежили дерева, які пропонують зрізати задля капітального ремонту благоустрою території набережної річки Тетерів.

Про це йдеться в проекті рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про видалення зелених насаджень в місті Житомир», опублікованому 20 листопада на сайті мерії.

«У зв'язку з реалізацією проекту «Капітальний ремонт благоустрою території набережної річки Тетерів в місті Житомирі з розміщенням об'єктів фізичної культури і спорту дозволити видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень, зазначених в актах обстеження зелених насаджень від 23.10.2018 №225, №226 управлінню капітального будівництва міської ради», - йдеться в проекті рішення виконкому.

В акті обстеження зелених насаджень за №225 міститься висновок комісії про необхідність видалення 99 дерев, які знаходяться в незадовільному стані.

«Комісією з обстеження зелених насаджень в м. Житомирі, на території парку імені Юрія Гагаріна — об'єкту природно-заповідного фонду України за адресою Старий бульвар, 34 (набережна річки Тетерів) виявлено 99 дерев, а саме: 44 американських клени, 6 кленів, 9 дерев аличі, 6 ясенів, 6 тополь, 17 верб, 7 в'язів, 3 акації, 1 груша, які знаходяться в незадовільному та фаутному стані і потребують видалення «, - йдеться у висновку комісії, яка обстежувала дерева.

В акті обстеження зелених насаджень за №226 міститься висновок комісії про необхідність видалення 120 дерев, які знаходяться в задовільному стані, але мають бути зрізані у зв’язку з капремонтом набережної, ще 6 дерев пропонують кронувати.

«Комісією з обстеження зелених насаджень в м. Житомирі, на території парку імені Юрія Гагаріна — об'єкту природно-заповідного фонду України за адресою: бульвар Старий, 34 (набережна річки Тетерів) обстежено 126 дерев, з яких 120 дерев, а саме: 12 американських кленів, 13 кленів, 46 дерев аличі, 3 ясени, 9 тополь, 7 верб, 5 в'язів, 16 акацій, 3 груши, 1 яблуня, 1 липа, 1 горіх, 3 куща бузка, які знаходяться в задовільному стані. У зв'язку з капітальним ремонтом благоустрою території набережної річки Тетерів в місті Житомирі з розміщенням об'єктів фізичної культури і спорту (І черга), зазначені дерева необхідно видалити. Враховуючи, що реалізація зазначеного проекту буде здійснюватися за кошти міського бюджету, зелені насадження видаляються без сплати відновної вартості. Разом з тим, за висновками комісії виявлено 6 дерев, а саме 4 липи, 2 каштани, які знаходяться в задовільному стані і не підлягають видаленню, а потребують кронування», - йдеться у висновку комісії.

Нагадаємо, 25 жовтня управління капітального будівництва Житомирської міськради оголосило тендер на І чергу реконструкції набережної річки Тетерів за 33,7 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин анонсував проект реконструкції набережної річки Тетерів у парку імені Гагаріна, реалізація якого розпочнеться у 2018 році за кошти Європейського Союзу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево парк набережна зрізати дерево кронування виконком  
Матеріали по темі