Події

У Житомирській області судитимуть підрядника, інженера та екскерівника департаменту за розтрату 1 млн грн на будівництві амбулаторії

30 March 2021, 17:55

До суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом виявлених порушень під час спорудження амбулаторії з житлом для лікарів Радомишльського району. Трьох осіб обвинувачують у зловживанні бюджетними коштами майже на 1 млн грн.

Про це Житомир.info 30 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, у селі Борщів Радомишльського району під час будівництва амбулаторії на загальну суму понад 4,5 млн грн, підрядник не виконав значний обсяг робіт, однак безпідставно вніс до актів відомості про їх виконання на суму понад 900 тис грн.

Інженер з технічного нагляду, будучи у змові з підрядником та знаючи про недостовірність відомостей в офіційних документах, все ж підписав їх і засвідчив печаткою, однак, не повідомив про це замовника. Замовник будівництва – колишній директор департаменту Житомирської облдержадміністрації, у свою чергу, допустив службову недбалість, унаслідок чого з бюджету було зайво перераховано понад 900 тис грн», – йдеться у повідомленні.

Наразі усіх трьох обвинувачують у кримінальних порушеннях. Зокрема, директора департаменту за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), директора підрядної організації – за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України та інженера технічного нагляду- за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (співучасть у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах і службове підроблення).

Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, у вересні 2020 керівнику житомирської фірми ПП «Прогрес-Буд» повідомили про підозру в розтраті майже 1 млн грн на будівництві сільської амбулаторії в селі Борщів Радомишльського району.

Як повідомляв Житомир.info, 25 березня екскерівнику департаменту Житомирської ОДА, підряднику та інженеру оголосили про підозру в розтраті 1,6 млн грн на будівництві амбулаторії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амбулаторія Радомишльський район суд підозра розтрата  
Матеріали по темі