Новини компаній

3 типи підлоги для інтер’єру у скандинавському стилі

31 March 2021, 15:05

Щоб створити у власній оселі справжній скандинавський інтер’єр потрібно більше уваги приділити вибору оздоблення, зокрема, матеріалів для покриття підлоги.

Улюблений колір стилю — білий, який має вдало поєднуватися з текстурою деревини на підлозі та у предметах декору.

Враховуючи вимоги до екологічності, які скандинави ставлять до власних осель, можна зробити висновок, що пригідні матеріали — паркетна дошка та натуральний масив. Ми запитали про вибір підлоги до приміщення у стилі хюгге в експертів мережі магазинів 1 FLOOR. Як виявилося для концепції Скандинавії підходять 3 типи покриттів.

Паркетна дошка

Підлога у скандинавському стилі зазвичай світла, яка гармонійно поєднується з білими стінами. Якщо текстура дерева і натуральність принципова, тоді підберіть вдалий відтінок паркетної дошки.

Цей матеріал має гарні декоративні властивості, передає фактуру деревини у первинному вигляді. Дошка стійка до деформації та завдяки обробці масловоском стійка до впливу вологу. Проте “потоп” дерев’яний матеріал навряд чи переживе. Тож члени родини мають охайно ставитися до вимогливого паркету.

Керамограніт

Пам'ятаємо, що в оселі не лише житлові кімнати, є санвузли, де дерево на підлогу не покладеш. Тому скандинави використовують натуральний камінь, але, як аналог, можна взяти керамограніт з актуальним скандинавським візерунком чи з текстурою мармуру. Такий дизайн вдало впишеться до нордичного інтер’єру.

За кахлем просто доглядати, чистити, він не пропускає вологу, не втрачає колір, стійкий до мийних засобів. Плюсом керамограніту є сумісність з теплою підлогою, адже у ванній кімнаті її встановлюють майже всі родини під час ремонту.

Також у ванну кімнату підійде модне вінілове покриття для підлоги. “Така підлога не боїться потрапляння води, але, аби вона не просочувалася по швах, їх потрібно герметизувати”, — прокоментували експерти 1 FLOOR.

В асортименті матеріалу можна знайти вироби з текстурою під дерево та камінь. Вініл також товаришує з теплою підлогою.

Масивна дошка

Продовжуючи тему натуральних матеріалів у скандинавському інтер’єрі, на увагу заслуговує масивна дошка. Вона повністю виготовлена з деревини, на відміну від паркетної, де шпонований тільки верхній шар. Саме тому коштує вона значно дорожче, але й строк її служби доволі тривалий.

Переваги такого покриття очевидні:

  • гарний зовнішній вигляд — натуральна фактура дерева;
  • 100% екологічність та протидія бактеріям;
  • найміцніше серед інших дерев’яних покриттів;
  • масив поза модою та часом і завжди актуальний.

Та іноді можна відступити від світлої кольорової гами на підлозі. Дошка з темних сортів деревини та керамограніт з імітацією чорного мармуру чи бетону зробить оселю більш вишуканою. На підтримку активної темної підлоги можна пофарбувати декілька акцентних стін у насичені відтінки: графітовий, смарагдовий, синій.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі