Влада

АМКУ відкрив справу через рішення комісії, яка у Новограді-Волинському заборонила роботу окремих продуктових магазинів

31 March 2021, 18:43

Новоград-Волинська міська рада, яка заборонила роботу у вихідні дні магазинів «Фора», «АТБ-Маркет», інших магазинів і ринків, водночас надала дозвіл на роботу інших продовольчих магазинів, чим свідомо порушила конкурентне законодавство.

Про це 31 березня повідомив у Facebook керівник Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету Олексій Хмельницький.

«Ми рекомендували змінити рішення і створити єдині умови для всіх. Але ці рекомендації комісія вирішила не виконувати. Більше того, за нашими даними, представники місцевої влади склали протоколи на деяких суб’єктів господарювання зі списку та фізично не давали можливість відкритись та продавати продукти магазинам «АТБ-маркет» та «Фора». Решта магазинів, яким «дозволили» - спокійно працювали! Звісно це грубе порушення конкурентного законодавства. Результат, як і обіцяв – відкриття справи та якнайшвидше прийняття рішення, яке зобов’яже місцеву владу поважати Закони України та чесну конкуренцію. Додатково, хочу нагадати міському голові про адміністративну відповідальність посадових осіб за невиконання рішень АМКУ. Певен, що такі дії голови Новоград-Волинська мають зацікавити і правоохоронні органи», - написав Олексій Хмельницький.

Він також «потролив» допис на офіційній сторінці Новоград-Волинської міської ради про те, що не всі дотримуються заборони.

Нагадаємо, на засіданні Новоград-Волинської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 23 березня було вирішено посилити карантинні обмеження, заборонивши роботу майже усіх закладів та установ, роботу громадського транспорту, проведення богослужінь. Зазначалося, що «у вихідні дні в місті працюватимуть тільки аптеки, АЗС та деякі продуктові магазини, але лише з 10 до 16 години».

Як повідомляв Житомир.info, 19 березня 2021 у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації у Бердичеві заборонили роботу усіх ринків, цього ж дня в Ємільчинській ОТГ прийняли рішення на вихідних, 27 та 28 березня, дозволити роботу лише аптек та АЗС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський карантин АМКУ  
Матеріали по темі