Місто

​Протоієрея Віталія Сидорука похоронять у Житомирі на території парафії

5 April 2021, 13:51

На позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 5 квітня погодили місце поховання протоієрея Віталія Сидорука та вирішили виділити допомогу родині священника.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Сьогодні на позачерговому засіданні члени виконавчого комітету погодили рішення щодо поховання на території Парафії св. Василія Великого УГКЦ міста Житомира протоієрея Віталія Сидорука та виділення адресної соціальної допомоги родині священика. Усі витрати, пов’язані з похованням, бере на себе Житомирська міська рада. Храм, на території якого буде поховано Віталія Сидорука, побудований за ініціативи самого протоієрея та урочисто освячений у 2015 році.Поминальні богослужіння за упокій протоієрея Віталія Сидорука відбудуться в понеділок, 5 квітня (19.00 – Парастас; 20:00 – Читання Євангелій), та у вівторок, 6 квітня (11.00 – Архиєрейська заупокійна Божественна Літургія у храмі святого Василія Великого УГКЦ у Житомирі (вулиця Шевченка, 111)», – йдеться у повідомленні.

Віталій Сидорук, протопресвітер Житомирський УГКЦ, директор благодійного фонду Карітас-Житомир помер 4 квітня на 47 році життя.

На сайті Житомирської міської ради повідомляють, що серед його численних проєктів - дитячі табори й майстерні для дітей різного віку, допомога старшим та багато інших важливих справ. Впродовж 2020 року БО «Благодійний фонд «Карітас - Житомир» надав благодійну допомогу на загальну суму понад 8,0 млн грн, діяльністю організації охоплено близько 3500 осіб соціально незахищених верств населення.

У соцмережі житомиряни висловлюють слова співчуття родині священника також пишуть, що причиною раптової смерті можуть бути наслідки від перенесеної коронавірусної хвороби.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році Віталій Сидорук у житомирській обласній бібліотеці презентував Біблію для дітей зі шрифтом Брайля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сидорук поховання священник виконком  
Матеріали по темі