Здоров'я

​На території 6 районів області та в Житомирі виявили британський штам COVID-19

6 April 2021, 10:05

Мутовані штами COVID-19, які мають британське походження, встановили на території Чуднівського, Радомишльського, Бердичівського, Черняхівського, Хорошівського, Новоград-Волинського та м. Житомира.

Про це 5 квітня повідомили на сайті ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє, що з метою вивчення поширення мутованих штамів SARS-CoV-2 на території Житомирської області в кінці лютого до вірусологічної референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» було направлено 20 підтверджених позитивних клінічних зразків від хворих з 10 районів, які в подальшому були направлені до Регіональної референс-лабораторії ВООЗ (м.Лондон) для проведення секвенування. Проаналізувавши отримані результати слід відмітити, що циркуляція мутованих штамів, які мають британське походження (генетична лінія В.1.1.7 (VOC-20DEC-01. «UK» variant) встановлена на територіях Чуднівського, Радомишльського, Бердичівського, Черняхівського, Хорошівського, Новоград-Волинського та м. Житомира), – йдеться у повідомленні.

23 березня на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що британський штам коронавірусу розповсюджений по всій території України, інкубаційний період COVID-19 зменшився до 1-3 днів.

«Цей штам вірусу більш агресивний, вражає молодих людей.Британський штам вірусу утричі заразніший, а інкубаційний період захворювання зменшився до 1-3 днів. При цьому хвороба розвивається дуже швидко. Цей штам уражає не лише легені, а й слизові оболонки, нирки, печінку та центральну нервову систему. Безсимптомного перебігу хвороби практично не фіксується. Тобто, всіх хворих ми фіксуємо з певною клінічною картиною. І дуже часто це важкий перебіг хвороби», - зауважив Степанов.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 6 квітня 2021 року за добу в Житомирській області виявили 213 нових випадків коронавірусу, померли 23 людини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус британський штам район  
Матеріали по темі