Влада

Зарплати керівників Служби автодоріг в регіонах України: житомирський поки що аутсайдер

6 April 2021, 15:05

Голова Укравтодору Олександр Кубраков виписав чотирьом керівникам регіональних САД премії розміром з річну зарплату.

Про це 6 квітня повідомляє видання «Наші гроші».

«Керівники чотирьох регіональних Служб автодоріг задекларували значні суми доходів по основному місцю роботи за січень 2021 року. Про це свідчать дані реєстру НАЗК. Голова Луганської САД Павло Цубер задекларував 627 тис грн, що більше ніж уся його річна зарплата за 2020 рік у розмірі 584 тис грн. Менше задекларували голови Полтавської САД Іван Краповницький – 441 тис грн за січень, Черкаської САД Юрій Журавльов 375 тис грн, Запорізької САД Олег Галич 207 тис грн. Усі інші голови САДів подавали лише декларації з доходами за 2020 рік. Тобто їхні премії не перевищували поріг місячного доходу, при перевищенні якого потрібно відразу декларувати суттєві зміни в майновому стані», - пише журналіст видання Юрій Ніколов.

В зведеній таблиці наведені дані по зарплатах, економії (різниця між очікуваною вартістю тендеру та кінцевою вартістю підряду) та конкурентності (кількість допущених учасників тендеру) отримано за допомогою системи «Clarity-project». У вибірку взято тендери ціною від 10 млн грн, процедури по яких були початі у 2020-2021 роках.



«З 24 керівників третина подавали декларації перед призначенням на посаду по ходу 2020 року, відтак вони отримували керівні зарплати не весь рік (їхні зарплати виділено курсивом). Серед тих керівників, хто протримався на посаді цілий рік середньомісячний доход в середньому складав 58 тис грн. Однак розподіл був нерівномірний. Найбільше за рік заробили керівники Волинської та Херсонської САД – в середньому близько 77 тис грн на місяць. Тоді як четверо нагороджених великими преміями зайняли місця у останній шістці керівників з найменшими доходами від 47 до 49 тис грн на місяць. Місця у шістці з ними також зайняли Чернігівський та Вінницький САДівці», - йдеться у матеріалі.

Зазначимо, киянин Геннадій Гидулян був призначений на посаду керівника Служби автодоріг у Житомирській області наприкінці вересня 2020 року. Фактично за три місяці роботи він отримав 85 тис. 794 грн зарплати – в середньому близько 28 тис. грн на місяць.

Нагадаємо, попередній керівник САД у Житомирській області Сергій Заїка був звільнений 21 вересня 2020 року. За неповні 9 місяців роботи він отримав 539 тис. 209 грн зарплати – майже 60 тис. грн на місяць. На початку квітня минулого року Заїка оприлюднював повідомлення про суттєві зміни у майновому стані: отримав 146 тис. 345 грн премії за 2019 рік.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2021 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області оголосила тендер на поточний ремонт своєї адмінбудівлі, що знаходиться в Житомирі по вулиці Покровській, 16: очікувана вартість закупівлі становила 13,2 млн грн, переможцем стала житомирська фірма «Комунальник» з пропозицією 11,7 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД зарплата Укравтодор премія Гидулян  
Матеріали по темі