Місто

У Житомирі зафарбують написи, які пропагують наркотики, поліцейські просять містян долучатися

8 April 2021, 13:58

Начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник 8 квітня зібрав брифінг, щоб розповісти про розслідування пов'язані з незаконним обігом наркотичних засобів.

«Всього з початку року розпочато 162 кримінальних провадження, з яких 74 - це тяжкі та особливо тяжкі злочини, пов'язані з розповсюдженням наркотиків та наркотичних засобів. По 82 кримінальним провадженням особам було повідомлено про підозру. За ст. 307 КК України, ця стаття передбачає саме розповсюдження наркотиків або психотропних речовин, 30 особам, наркозбувачам було повідомлено про підозру», - розповідає Юрій Олійник.


За словами Юрія Олійника, поліцейськими було вилучено з незаконного обігу 2,5 кг наркотичних засобів та психотропних речовин, серед яких амфетамін та метадон.

«Ліквідовано 1 нарколабораторію та 2 наркопритони. Також з початку року задокументовано 8 груп, з яких 5 з ознаками організованості. Зачитаю деякі випадки, щоб було зрозуміло, хто приймає у них участь - це і звичайні громадяни, і військовослужбовці, і інші. Група, до складу якої входило 4 особи, організатором є військовослужбовець однієї з частин в області, який, залучивши 3 житомирян, організував виробництво та розповсюдження амфетаміну. Наразі двоє членів групи арештовані, відносно інших двох, судом обрано домашній арешт. Група була викрита у січні 2021 року. У лютому були затримані члени організованої групи, що діяла у Житомирі, після отримання чергової оптової партії психотропних речовин у поштовому відділенні. Троє осіб займаються постачанням небезпечних речових, ховаючи їх у дитячі іграшки та одяг. Замовлення члени групи отримували через мережу інтернет, оплата йшла на банківські рахунки, а товар відправляють по всій Україні через поштові сервіси», - говорить начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Задля боротьби з пропагуванням вживання наркотичних засобів, поліцейські ініціювали акцію із видалення написів з адресами сайтів, де можна придбати наркотичні речовини. Житомирян просять долучитися та повідомляти про адреси де є подібні написи.

«Те, що лише ми задокументували з 74 тяжких та особливо тяжких, 9 з них стосуються інтернету. Промоніторивши Житомир, було виявлено понад 100 випадків з написами адрес сайтів, телеграм каналів у громадських місцях. Ці сайти та телеграм канали пропагують вживання наркотиків та психотропних речовин. Тому закликаємо всіх громадян повідомляти зручним для них способом: на адреси у соцмережах, телефон, або на електронну скриньку. Закликаємо Вас повідомляти про ці адреси. З цих 100 зафіксованих нами випадків, лише за цей тиждень, частину ми знищили разом з деякими громадськими організаціями, а іншу частину ми передали до відповідних комунальних закладів міста», - сказав Юрій Олійник.

Нагадаємо, у лютому 2020 року у Житомирі спортсмени вирішили активно боротися з наркоторгівлею: проводили рейди та затримували «закладчиків».

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 у Житомирі почали зафарбовувати написи з рекламою наркосайтів, що розміщені на будинках та парканах. Влітку 2019 активісти та поліція продовжили обмальовувати фасади, на яких була інформація про сайти, що продають наркотики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики поліція наркоділки акція  
Матеріали по темі