Події

Екологи виявили обабіч траси Житомир-Бердичів незаконну порубку дерев, сума збитків – майже 800 тис. грн

8 April 2021, 17:41

На Житомирщині виявлено незаконну порубку та пошкодження дерев породи тополя та акація.

Про це 8 квітня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«На телефон «гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення, в якому повідомлено про зрізання дерев поблизу с. Рея Бердичівського району по ліву сторону дороги Житомир-Бердичів. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснено виїзд за вказаною адресою та проведено обстеження території вказаної у зверненні. Під час натурного обстеження виявлено незаконну порубку та пошкодження дерева породи тополя та акація в загальній кількості 41 шт. Спеціалістами Інспекції проведено розрахунок та встановлено розмір шкоди заподіяної внаслідок незаконної порубки та пошкодження дерев який становить 773 тис. 277 грн», - йдеться у повідомленні.

З метою встановлення особи винної у пошкодженні дерев, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України, для притягнення до відповідальності та відшкодування збитків згідно з чинним законодавством Державною екологічною інспекцією Поліського округу повідомлено Головне управління національної поліції в Житомирській області про вищевказаний факт.

Як повідомляв Житомир.info, 24 березня 2021 року чотирьом особам повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев: організовану групу «чорних лісорубів», серед яких два майстри лісу, підозрюють у незаконних порубках та заподіянні шкоди на понад 900 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держекоінспекція порубка деревина екологи дерево  
Матеріали по темі