Суспільство

​У двох районах Житомирської області поліцейські посилили патрулювання і перевіряли дотримання карантину

9 April 2021, 16:20

У Бердичівському та Коростенському районах 7 та 8 квітня поліцейські посилили патрулювання. Особливу увагу звертали на суб’єкти господарювання та місця значного скупчення людей.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«8 квітня у Бердичеві та районі працювали 12 піших та 3 автопатрулі з числа поліцейських районного відділу та Головного управління Національної поліції Житомирщини. Серед їх завдань - попередження та припинення порушень обмежувальних протиепідемічних заходів і дотримання торгівельними закладами визначених норм карантину.

Упродовж доби працівники поліції перевірили 79 суб’єктів господарювання, серед яких торгівельні центри, розважальні заклади, магазини, супермаркети, перукарні та заклади громадського харчування. Виявили 18 порушень карантинних обмежень, про що оформили відповідні адміністративні матеріали за ч. 1 та ч. 2 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Мета роботи поліції - не кількість адміністративних протоколів, а вплив на людей для дотримання заходів особистого захисту», – йдеться у повідомленні.

У поліції повідомляють, що в результаті проведених заходів поліцейські припинили також 12 випадків публічного розпиття спиртних напоїв та стільки ж жителів райцентру притягнуто до адміністративної відповідальності за куріння у заборонених місцях. Під час проведення профілактичних заходів патрулі перевірили 33 особи, які перебувають на обліках та схильні до вчинення правопорушень, серед них 2 адміннаглядних, 2 неповнолітніх та 16 раніше судимих.

Водночас автопатрулі перевірили 32 транспортні засоби та у двох випадках виявили нетверезих водіїв. Відносно 28-ми та 59-річних керманичів поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

7 квітня поліцейські в посиленому режимі відпрацьовували територію Коростенського району.

«Близько 40 поліцейських додатково вийшли на вулиці міста Коростеня. Серед їх завдань -моніторинг ситуації щодо дотримання вимог карантину суб’єктами господарської діяльності. Лише упродовж 7 квітня було перевірено 85 торгівельних та розважальних закладів. У результаті припинено близько пів сотні правопорушень, про що оформлено відповідні адміністративні матеріали. У 10 випадках поліцейські зафіксували порушення, передбачені ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Ще 15 адміністративних протоколів було складено за ч. 2ст. 44-3 КУпАП, тобто перебування громадян у будівлях загального користування та транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Серед інших адміністративних правопорушень поліцейські виявили дрібні хуліганства, розпивання спиртних напоїв та інше», – повідомляють на сайті поліції.

Для контролю за виконанням карантинних обмежень ми створили спеціальні мобільні групи.

Як повідомляв Житомир.info, з 6 квітня поліція посилює контроль за дотримання карантину в Житомирській області: патрулюватимуть, перевірятимуть, роз’яснятимуть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція карантин Коростень Бердичів  
Матеріали по темі