Новини компаній

VDS - основні переваги віртуальних серверів

9 April 2021, 16:34

Якщо ви вирішили займатися торгівлею у мережі, хочете запустити якийсь новий інформаційний проект, або плануєте створити досить ресурсномісткий інтернет-портал, то перед вами постане складний вибір серверного обладнання, на якому ви будете розміщувати проект. Вартість якісної конфігурації виділеного сервера може складати не одну сотню тисяч гривень, що може одразу зруйнувати всі плани. Оренда подібного обладнання також є досить дорогим задоволенням та може вдарити по бюджету стартапу. З огляду на таку делікатну фінансову складову VDS сервери є гарною та оптимальною альтернативою, яка дозволяє будь-якому новому проекту почати свій захоплюючий шлях від розробки до всесвітньої популярності. Про те, що таке VDS сервери та які у них переваги нам розкажуть спеціалісти хостинг-провайдеру Cityhost.ua, які більше 15 років надають ці послуги в Україні.

VDS сервери

Що таке VDS-сервер

VDS сервер - це віртуальний сервер, який всередині однієї платформи може вміщати декілька окремих віртуальних виділених серверів. Таким чином клієнт отримує свої продуктивні потужності на одному фізичному сервері з іншими з іншими проектами, проте всі VDS відокремлені та ізольовані один від одного. Кожен клієнт користується лише своєю частиною, як єдиною (цілісною) системою. Іншими словами, ви користуєтеся лише частиною виділеного сервера, при цьому абсолютно ніяк не взаємодіючи з "сусідами".

Вартість подібної послуги може бути нижчою, ніж оренда виділеного сервера, що є досить вигідною пропозицією для переважної більшості вебмайстрів-початківців. Саме з цієї причини оренда віртуального серверу користується високим попитом в усьому світі.

Переваги віртуальних серверів

Основні переваги віртуальних серверів

Звичайно, головною перевагою використання VDS серверів є оптимальна вартість послуги. Однак на цьому переваги сервісу не закінчуються. Вам не буде потрібно постійно платити за обслуговування та поліпшення обладнання, як у випадку з власними серверами. Відповідальність за справність усього обладнання (диски, пам'ять, процессор) несе провайдер. Все, що робить клієнт - платить орендну вартість. Таким чином клієнт заощаджує не тільки на плановому обслуговуванні, але й на ремонтно-профілактичних роботах у разі виникнення такої необхідності.

Велика кількість сучасних виділених серверів зберігають дані на SSD + HDD носіях. Кожен з цих типів носіїв відрізняється цілим переліком своїх особливостей. Однак для переважної більшості завдань в поточному році краще вибирати SSD, який забезпечує значну перевагу у швидкості та обробці даних, ніж сервери на основі HDD.

VDS сервер є ідеальним рішенням якщо у вас:

  • інтернет-магазин;
  • база даних з необхідністю швидкого вивантаження;
  • платформа для розробки та тестування ПО;
  • бухгалтерські та фінансово-облікові програми;
  • ігровий, поштовий або сервер відеоспостереження.

Велика кількість клієнтів, які організовують віддалене сховище об'ємних даних, теж використовують SSD-накопичувачі. Вони більш швидкі, надійні та довговічні, ніж застарілі HDD аналоги. До того ж, технологія твердотільних накопичувачів вже давно перейшла до класу масового виробництва, що безпосередньо відобразилося на оптимізації вартості обладнання.

Переваги VDS серверів

Вибір та встановлення ОС

Навіть незважаючи на те, що на одному фізичному сервері може бути зосереджено багато віртуальних VDS, кожен клієнт може вибирати, яку ОС буде використовувати його сервер. Це вкрай зручна та незамінна опція для всіх вебмайстрів. Тепер зовсім не обов'язково вибирати хостинг-компанію, яка буде пропонувати своїм клієнтам вже сформовані конфігурації серверів без можливості вибору варіантів. Кожен клієнт вибирає під себе перелік вимог та налаштувань, у тому числі й вибір ОС.

Якщо ви вибираєте сервер для організації роботи вашої компанії, то у такому випадку вам підійде Windows. Якщо ж ви хочете організувати мережу швидких операційних процесів для ваших проектів, то вам варто розглянути варіант Linux. У будь-якому випадку клієнти можуть вибрати власну конфігурацію VDS-сервера на будь-якій операційній системі або навіть певних збірках ОС. Не шукайте оптимальні варіанти для роботи. Самі створюйте ідеальні умови для себе.

Висновки

Багато сучасних IT-компаній починають свою діяльність саме з VDS серверів. Це робиться з багатьох причин, головною з яких є вартість. Послуга дійсно унікальна та досить гнучка. Кожен клієнт може збільшувати обсяг збережених даних та користуватися сервером виходячи з власних вимог. Як тільки віртуальний сервер перестане справлятися з піковим навантаженням вашого сайту, ви будете розуміти, що вам вже час купувати власне обладнання або орендувати виділений сервер. А до того моменту ідеальним рішенням для вашого проекту стане VDS. Взяти в оренду віртуальні сервери можна в компанії Cityhost: https://cityhost.ua/uk/vds, де до замовлення доступні різні кофігурації VDS з можливістю встановлення будь-яких операційних систем.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: віртуальні сервіси  
Матеріали по темі