Події

В Житомирській області розслідують справу про популяризацію у Facebook комуністичної ідеології

9 April 2021, 20:06

За процесуального керівництва Новоград-Волинської окружної прокуратури жителю міста Новоград-Волинського повідомлено про підозру у публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму та поширенні її у мережі Інтернет (ч. 2 ст. 436-1 КК України).

Про це 9 квітня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури

«За даними слідства, місцевий житель, 1954 року народження, порушив вимоги Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Прихильник забороненого законом режиму, використовуючи свою персональну сторінку у соцмережі Facebook, поширював цитати та зображення лідерів тоталітарного режиму, а також зображення нагород, відео, гімн тощо. Зокрема, протягом жовтня-листопада 2019 року на своєму акаунті розмістив понад 30 повідомлень. Висновками лінгвістичної експертизи підтверджено, що повідомлення містять ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та елементів комуністичної ідеології, заборонених чинним законодавством України», - йдеться у повідомленні.

Незаконні дії викрито прокуратурою спільно з УСБУ в області. Досудове розслідування проводить Новоград-Волинський районний відділ поліції. Новоград-Волинська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Житомир.info, 7 листопада 2019 року у Житомирі на майдані Корольова кілька десятків прихильників забороненої комуністичної ідеології зібралися на мітинг з нагоди відзначення 102-ї річниці Жовтневого перевороту: критикували владу та згадували «краще» життя у Радянському союзі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура тоталітарний режим декомунізація пропаганда  
Матеріали по темі