Місто

​У Житомирі дозволили встановлювати літні майданчики, а за здійснення «фальстарту» карати не будуть

12 April 2021, 13:59

12 квітня житомирський виконком погодив встановлення 16 літніх майданчиків біля кафе та ресторанів. Цьогоріч вимогами до підприємців є озеленення літньої тераси, небрендовані меблі та приведення у відповідність фасаду будівлі, де розміщено заклад. За словами міського голови, видавати дозволи на встановлення столиків біля закладів громадського харчування за спрощеною системою почали минулої весни.

«В минулому році з початком карантину, локдаунів ми почали таку практику. Раніше бізнес, який хотів встановити літній майданчик, подавав в ЦНАП заяву, після цього готував документацію, це розглядала архітектура, і ця процедура затягувалась на місяць-два. Для бізнесу це була велика робота, яку потрібно було зробити. В минулому році ми ухвалили рішення, що підприємці просто подають заявку, ми це виносимо на виконком (позачерговий, чи черговий) і ухвалюємо рішення. Просто для того, щоб бізнес займався бізнесом, а не займався тим, що бігає і щось десь вирішує, щоб отримати дозвіл. Сьогодні вже були перші звернення, видали ці дозволи. Ми розуміємо, що поки що Житомир знаходиться в червоній зоні, але потроху в нас менше людей потрапляє в лікарні. До цього госпіталізували по 40 людей в середньому, а на вихідних 20-24-22. Маємо надію, що все ж, як в Івано-Франківській області та інших, у нас воно піде трошки на спад. І бізнес повинен розраховувати і готуватись. Тому сьогодні дали оперативно дозвіл, вони будуть готувати майданчики і як тільки червона зона закриється в Житомирі - почне працювати бізнес», - розповідає Сергій Сухомлин.


Попри те, що засідання виконкому, де погоджували встановлення літніх терас, відбулось 12 квітня, частина кафе в центрі міста встановили столики ще напередодні, на вихідних. Мер Житомира каже: через те, що підприємці переживають скрутні часи через карантинні обмеження, карати тих, хто здійснив фальстарт, не будуть.

Дійсно бізнесу зараз важко, і якщо вони зараз працюють на замовлення, по видачі замовлення, то нічого страшного, якщо навіть на 2 дні раніше вони вже виставили, а людина прийшла і чекає своє замовлення, стоїть на вулиці. Я в цьому страшного нічого не бачу, це не основна проблема, яка є в нас. Закриємо на це очі, скажімо так», - сказав мер Житомира.


Скріншот додатку до проєкту рішення виконкому, який підтримали на засіданні 12 квітня

Нагадаємо, дозволити роботу літніх майданчиків біля кав’ярень та ресторанів планували з 15 квітня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році у Житомирі сезонну торгівлю напоями та морозивом дозволили з 11 травня, тоді ж запрацювали і літні майданчики закладів харчування, кафе та ресторанів, дозволи на відкриття майданчиків видавали за спрощеною системою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: літній майданчик кафе ресторан дозвіл  
Матеріали по темі