Події

Суд виніс вирок житомирянину, який 2 роки тому побив та втопив у канаві приятеля: 12 років в’язниці

12 April 2021, 16:26

Корольовський районний суд м. Житомира виніс вирок чоловікові, який у 2018 році побив та втопив у канаві свого приятеля. За скоєне житомирянина ув’язнили на 12 років.

Про це 9 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у справі за фактом умисного вбивства, скоєного жителем Житомира. Вироком Корольовського районного суду міста Житомира чоловіка визнано винним у вбивстві – умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині (ч.1 ст. 115 КК України) та засуджено до позбавлення волі строком на 12 років», – йдеться у повідомленні.

Розслідуванням було встановлено, що між 48-річним житомирянином та його приятелем, які розпивали у нього вдома до півночі спиртні напої, виникла суперечка, під час якої господар вирішив «вгамувати» гостя, застосовуючи фізичну силу. Спочатку вдарив його ногою, а потім, знайшовши дерев’яний держак від сокири, жорстоко побив чоловіка, відтягнув з двору до канави з водою та втопив. Аби приховати скоєний злочин, тіло прикидав гілками.

У суді обвинувачений свою вину визнав не повністю – лише у частині залишення потерпілого у небезпеці та нанесення йому ударів.

Однак органом досудового слідства було зібрано та стороною обвинувачення підтверджено у суді сукупністю доказів, які вказують на скоєння чоловіком вбивства свого приятеля.

Нагадаємо, 7 грудня 2018 року на околиці Житомира у рівчаку виявили тіло 32-річного чоловіка. У причетності до загибелі підозрювали його 48-річного товариша, який незадовго до того звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за учинене вбивство з необережності. Під час розпивання спиртного між чоловіками виник конфлікт, що продовжився бійкою, у ході якої загиблий отримав травму та втратив свідомість. Його непритомного товариш перетяг до стічної канави, де покинув, закидавши гіллям.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2020 у селі Лутівка Радомишльського району Житомирської області компанія чоловіків відпочивала біля водойми. Між співчаркувальниками виник раптовий конфлікт, унаслідок якого один місцевий житель побив, а потім утопив товариша по чарці. Правоохоронці з'ясували, що один з чоловіків побив іншого, примусив його зайти у водойму, після чого накинувся на нього і втопив. За скоєне жителя Радомишльського району засудили до 12 років ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок вбивство канава  
Матеріали по темі