Економіка

​АМКУ задовольнив скарги фірми, пропозиції якої департамент Житомирської ОДА відхилив через одне невірне слово в довідці

13 April 2021, 16:10

АМКУ знову задовольнив скаргу виробничо-комерційної фірми "Урарту" та зобов'язав департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА скасувати рішення про визнання переможцем закупівель ТОВ “Будстандарт” та ТОВ “Міттел” з реконструкції автомобільних доріг Михайлівка – Филинці та Шепетівка – Бердичів на загальну суму 125,3 млн грн.

Про це йдеться в рішеннях, опублікованих 12 квітня на ресурсі “Прозорро”.

Це вже друга спроба “злити” виробничо-комерційну фірму “Урарту” з тендерів по реконструкції цих доріг. Після перших скарг “Урарту” до АМКУ департаменту Житомирської ОДА прийшлось відміняти тендери у зв'язку з “неможливістю усунення порушень у сфері публічних закупівель” та проводити нові. За результатами повторних торгів перемогу отримали знову ТОВ “Будстандарт” та ТОВ “Міттел”, а інших учасників з дешевшими пропозиціями замовник відхилив, зокрема і пропозицію “Урарту”.

13 та 14 березня “Урарту” подало нові скарги до АМКУ на закупівлі, в яких знову просило зобов’язати замовника скасувати свої рішення про відхилення їхніх пропозицій на реконструкцію дороги Михайлівка – Филинці на ділянці км 0+000 – км 8+780 та дороги Шепетівка – Бердичів на ділянці км 5+200 – км 8+800, а також зобов’язати замовника скасувати свої рішення про визнання переможцями ТОВ "Будстандарт ЛТД" та ТОВ “Міттел”.

У скаргах зазначено, що пропозиції “Урарту” замовник відхилив через зазначення у довідці слова “злочин” замість “порушення”, що є неправомірно зі сторони департаменту ОДА.

У скарзі “Урарту” вказує і на недоліки у тендерних пропозиціях ТОВ “Будстандарт” та ТОВ “Міттел”. Скаржник зазначає, що у “Будстандарт” відсутня у документації декларація на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, відсутні акти до договору, надані фіктивні відомості на власність машин та механізмів, а свідоцтво ТЗ не засвідчене власником - в останньому АМКУ побачив порушення та задовольнив цю частину скарги. Задовольнив антимонопольний комітет і скаргу на рішення замовника, щодо визнання переможцем ТОВ “Міттел”, в якої в документації немає декларації на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

7 квітня АМКУ також зобов'язав департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції виробничо-комерційної фірми "Урарту" та рішення про визначення ТОВ "Будстандарт ЛТД" переможцем закупівлі.

Виробничо-комерційна фірма “Урарту” зареєстрована в Житомирській області, місто Баранівка. Спеціалізується фірма на організації будівництва будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власником фірми є Армен Азатович Сароян.

Зареєстроване ТОВ «Будстандарт ЛТД» в лютому 2018 року в Києві. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал – 100 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником є Олександр Валерійович Лапко.

ТОВ «Міттел» (до 2 квітня 2020 року фірма називалась ТОВ “БК “ЕСЮ Україна”) засноване в січні 2016 року. Зареєстрована фірма в Києві по вулиці Юрія Іллєнка, 83-д. Спеціалізується ТОВ «Міттел» на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал – 1 тис. грн. Власником фірми є Вахнін Євген Миколайович.

Нагадаємо, у червні 2020 року Житомир.info вже писав про те, як київська фірма ТОВ «Будстандарт ЛТД» з листопада 2019 року почала вигравати тендери на ремонт доріг у Житомирській області, тоді загальна вартість робіт становила понад 250 млн грн. З весни 2020 року ТОВ «Будстандарт ЛТД» почало активно брати участь у тендерах з ремонту доріг у ще одній області – Черкаській. Ексголова Черкаської ОДА Роман Боднар (очолював Черкаську ОДА з початку листопада 2019 року по 26 серпня 2020 року) та голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у 2017-2018 роках працювали в СБУ у Донецькій та Луганській областях. А 26 вересня 2019 року Роман Боднар подавав декларацію кандидата на посаду заступника голови Житомирської облдержадміністрації, яку на той час вже очолював Віталій Бунечко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ ДРР скарга тендер ремонт дороги Урарту 
Матеріали по темі