Влада

Кабмін затвердив заходи для популяризації природничих наук та математики

14 April 2021, 14:39

Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо популяризації природничих наук та математики до 2025 року.

Відповідне розпорядження ухвалили на засіданні Уряду 14 березня 2021 року.

У плані заходів – 11 пунктів, деякі з них мають виконувати й обласні державні адміністрації. Зокрема, впродовж 2022-2025 років Міністерство освіти і науки та ОДА мають оснастити навчальні та методичні кабінети, фізичні, хімічні, біологічні лабораторії, ІТ-лабораторії і кабінети географії, математики та інформатики для проведення лабораторних і практичних занять у закладах фахової передвищої та вищої освіти. В ці ж терміни МОН, Національна академія педагогічних наук та облдержадміністрації мають забезпечити підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, зокрема тих, які викладають природничі дисципліни та математику, з метою оволодіння ними методиками дослідницької роботи та навичками ефективного використання цифрових технологій в освітньому процесі.


Скріншот з пояснювальної записки МОН до розпорядження Кабміну

Зазначимо, що ще в серпні 2020 року Міністерство освіти і науки запропонувало до громадського обговорення проєкт розпорядження КМУ «Про затвердження Плану заходів щодо популяризації природничих наук та математики».

«До Міністерства освіти і науки України надійшло 42 пропозиції до Плану. З них 11 – враховано, 8 – враховано частково, 23 – не враховано», - йшлося у звіті від 15 вересня 2020 року за результатами обговорення.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 30 січня 2020 року підписав указ «Про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні», яким запроваджено з 2021 року обов’язкове ЗНО з математики.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами ЗНО-2020 четверо випускників з Житомирської області набрали по 200 балів: двоє – з хімії, по одному – з історії та англійської мови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ розпорядження освіта математика  
Матеріали по темі