Економіка

ГЗК Фірташа виграв аукціон на користування ділянкою в Житомирській області з титановими рудами: збільшив ціну в 15 разів

14 April 2021, 17:08

ТОВ «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат» став переможцем виграв на аукціоні право проводити геологічне дослідження і промислову розробку на Селищанської ділянки титанових руд, розташованої в Житомирській області.

Електронний аукціон, організований Державною службою геології та надр України, відбувся 14 квітня 2021 року.

«Селищанська ділянка в адміністративному відношенні розташована в Малинському та Коростенському (Коростенському – відповідно до постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 №807-ІХ) районах Житомирської області, за 10 км на північний схід від смт Іршанськ. Вид корисної копалини: руди титанові. Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, 5 років», - зазначається в описі лоту.

Початкова ціна ділянки площею 1857 га була 3 млн 362 тис. 224 грн (без ПДВ).

На аукціоні було троє учасників: ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» (належить росіянину Михайло Шелкову) з початковою пропозицією, яка дорівнювала стартовій ціні; АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (належить Фонду держмайна) з пропозицією 30 млн 707 тис. грн; ТОВ «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат» (належить Дмитру Фірташу)з пропозицією 40 млн грн.

Впродовж трьох раундів торгів Демурінський ГЗК підняв ціну до 3 млн 392 тис. 224 грн, ОГХК – до 50 млн, Межиріченський ГЗК – до 50 млн 100 тис. грн і став переможцем аукціону. Зазначимо, що ціна переможця в 15 разів вища під початкової ціни лота.

Нижче – матеріали до аукціону:



Нагадаємо, станом на початок лютого 2021 року Державна служба геології та надр України продала на аукціоні спеціальний дозвіл на користування надрами однієї ділянки в Житомирській області і збиралася продати ще 11.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2016 року суд скасував рішення Житомирської обласної ради від 28 травня 2015 року, яким у державного лісгоспу було вилучено чотири ділянки загальною площею 95 га на користь ТОВ «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держгеонадра аукціон ділянка ГЗК титанова руда  
Матеріали по темі