Події

​До суду передали справу житомирського прикордонника, який скоїв ДТП напідпитку: автомобіль перевернувся, 16-річна пасажирка отримала травми

19 April 2021, 15:10

Прикордонника з Житомирської області судитимуть за п’яну ДТП, в якій постраждала неповнолітня пасажирка. Подія сталася у серпні 2020 року поблизу села Гладковичі Овруцького району.

Про скерування до суду обвинувального акту 19 квітня повідомила пресслужба ДБР.

«До суду направлено обвинувальний акт стосовно 21-річного інспектора прикордонної служби Житомирського прикордонного загону, який вчинив дорожньо-транспортну пригоду у стані алкогольного сп'яніння», - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що вночі 18 серпня минулого 2020 року, керуючи автомобілем «ВАЗ 2101» у стані алкогольного сп’яніння, поблизу с. Гладковичі Овруцького району Житомирської області посадовець не впорався з керуванням та вилетів у кювет. Автомобіль перевернувся, а 16-річна дівчина, що перебувала на пасажирському сидінні, отримала тяжкі тілесні ушкодження: численні садна та забої, а також струс головного мозку і розрив селезінки.

16 квітня 2021 року прикордоннику було повідомлено про підозру.

Таким чином, інспектор обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

«Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР у Хмельницькому. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері», - повідомили в ДБР.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 18 серпня о 01:10 год поблизу села Гладковичів Овруцького району Житомирської області сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій травми отримала 16-річна дівчина – пасажирка ВАЗ-2101. Водій автомобіля, 21-річний овручанин не постраждав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП Гладковичі неповнолітня ДБР суд прикордонник  
Матеріали по темі