Економіка

Апеляційний суд визнав недійсною додаткову угоду між Новоград-Волинським технікумом і столичною фірмою, за якою ціна на газ за 4 місяці зросла майже вдвічі

21 April 2021, 13:12

Новоград-Волинська окружна прокуратура попередила незаконне використання бюджетних коштів на суму понад 1,1 млн грн за постачання природного газу до державного навчального закладу міста.

Про це 21 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За апеляційною скаргою Житомирської обласної прокуратури Північним апеляційним господарським судом скасовано рішення суду першої інстанції та задоволено позов Новоград-Волинської окружної (місцевої) прокуратури про визнання недійсною додаткової угоди до договору на постачання природного газу до державного навчального закладу міста», - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, столичне товариство, яке перемогло на відкритих торгах безпідставно, за відсутності коливання ціни на ринку, підвищило вартість одиниці товару, порушивши принципи закупівлі та вимоги Закону України «Про публічні закупівлі».

«З метою попередження незаконного використання бюджетних коштів, Новоград-Волинська окружна (місцева) прокуратура заявила позов про визнання зазначеної угоди недійсною. Господарським судом м. Києва у задоволенні позову було відмовлено. Натомість апеляційний суд доводи прокуратури визнав обґрунтованими», - повідомили у прокуратурі.

На ресурсі ProZorro є інформація про тендер на постачання природного газу Новоград-Волинському промислово-економічному технікуму, проведений наприкінці 2020 року. Участь у тендері взяло вісім фірм: найдешевша пропозиція була в ТОВ «Темиргаз Збут» - 1,1 млн грн.

17 грудня 2020 року Новоград-Волинський промислово-економічний технікум уклав угоду з ТОВ «Темиргаз Збут». За умовами договору столична фірма мала поставити 270000 м.куб до кінця 2021 року. Ціна природного газу за 1000 куб. м становила 4200 грн.

14 квітня поточного року навчальний заклад уклав восьму додаткову угоду, в якій мова йшла про подорожчання вартості товару - за 1000 куб. м ціна зросла до 8101 грн.

ТОВ «Темиргаз Збут» зареєстроване в Києві, по вулиці Дегтярівська. Спеціалізується фірма на неспеціалізованій оптовій торгівлі, статутний капітал - 1,3 млн. Власником фірми є Міфтахова Ірина.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2021 оприлюднили постанова Кабміну про граничну ціну на газ: 6,99 грн за 1 куб.м, така ціна мала діяти з 1 лютого по 31 березня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Новоград-Волинський закупівля суд  
Матеріали по темі