Новини компаній

Як прикрасити присадибну ділянку – секрети садівників мільйонерів!

23 April 2021, 10:37

OTQ8OSqWP__k0FxZMCHJA_RBeft-B2Fp-eEmRlAB8grfiXfFWazPD3IQFFe6xuWQR-MW7ZdqW1jyfBxcnc8MbuvsZgQ56R-nLTa-_vcVN6qm9UlaGvikdr55nmwUhItgxg

Присадибна ділянка – це місце, де можна втілити всі ландшафтні ідеї, як з картинок у Pinterest. Хтось користується допомогою ландшафтних дизайнерів, інший ж самостійно створює красу і затишок подвір'я. Насправді, при наявності бажання, нічого складного у садівництві не має. Але, щоб кінцевий результат сподобався вам і вашим гостям, все таки потрібно дотримуватися певних правил і користуватися підказками професіоналів. Дізнавшись головні таємниці садівників-мільйонерів, сади і подвір'я яких, просто викликають шалений захват, ми вирішили поділитися цими секретами з вами.

1. Зонування ділянки

vAcqqPgEAVx5rH0-49IMQ1pzJYWwXxkbP8j8_EPwXrbXGlDkU7VH9aqdZ7G_5pr97QwfqHMZo5lpz_OYnpVrzaZPL8dM9lo9lFOdl0Ylb7Fw-uh1TFQfSa6Rq_XeLnFtmg

Перша річ, яку потрібно зробити – це зонувати площу. Необхідно розкреслити план і визначити всі доріжки, паркани, будівлі, клумби, ліхтарі і тому подібне. У вас має бути чітко сплановане, не лише місце розташування доріжки, але й її довжина і ширина, те саме стосується й інших елементів декору. Планувати потрібно точно і правильно. Вказуючи, розмір, відстань і площу. Це все для того, щоб не було ефекту «очікування-реальність», коли ви починаєте втілювати задумане, а вам не вистачає місця і усе йде шкереберть.
Для розміщення ландшафтних об'єктів чи планування площі, сьогодні є багато мобільних додатків чи додатків на базі Windows/IOS. Або можете звернутися за порадою до ландшафтних дизайнерів.

2. Арсенал садівника

WR0OV1XNc1unIPNLHttxAsImLiyiNJymfvNHuRlaNC1cA6sCmyd1qVPNwlYXzorNZcQbcqtsWG8Hlccg8wPsjyKg08lXbW4h3ywMZqs-A_mTnn8TntvmV_ctP4FH1R_KEA

Щоб садівництво давалось легко і приносило задоволення, потрібно наперед озброїтися необхідними помічними інструментами. Садівники мільйонерів рекомендують починати від садової техніки. Оберіть перевірений інтернет-магазин, де ви зможете купити мотокосу, кущоріз, садовий пилосос, тоді навіть масштабна робота виконуватиметься швидко, а головне якісно. Що стосується садових аксесуарів, то для них використовують поясну сумку, чи як ще кажуть по-іншому – фартух. Він дозволяє зберігати секатор, пилу, садовий ніж та інші інструменти в одному місці і завжди під рукою. Не забувайте також про власний захист і комфорт, використовуйте рукавиці, які також потрібно правильно підібрати, адже для роботи з колючими рослинами потрібен один їх вид, а для прополки бур'янів зовсім інший. Ще одним чудовим рішенням стане купівля наколінників, адже вони захищатимуть суглоби від твердого і холодного ґрунту. Наколінники приймають форму коліна, тим самим забезпечуючи комфорт під час виконання робіт на землі.

3. Стилі оформлення
mhL7xNl1B1zO5tmN70yFhXZyIuPOfl6gZrfRVHnjr11mis1dbtPQ4gLK3wbLKdAlfgrhTsiOFQZe6MnNjW5ylK1bmrpu-L6QKLqq1pBUj7rzJUswmcB03uFwRR6xBRY8Rg

Професійні садівники рекомендують визначитися зі стилем перед початком формування дизайну ділянки. Так як насправді, кожне подвір'я має свій стиль, про який господарі подекуди навіть і не здогадуються. Ось до прикладу, зелені газони, які займають велику площу, хаотично розставлені статуетки, троянди та плющ, який в'ється по стіні. Чи знали ви, що це ознаки подвір'я в англійському стилі?
Садівники-мільйонери надають перевагу класичному стилю, у ньому за стандартами кущі стрижуть чітко під одним нахилом і усі мають однакову висоту. Лавки, статуетки та фонтани розташовуються у спеціально спроектованих місцях, і змінювати їхнє місцезнаходження вважається грубою помилкою. Елементи декору та кольори рослин у різних стилях також відрізняються, тому аби не купувати усе підряд: «А може стане в нагоді», визначте стиль та головні кольори, які ви хочете бачити на своєму подвір'ї.

4. Освітлення садової площі

Y-NBVDuhm61HfgUvsoZ9o3-7s2KA02-oe5BH-MIJHkyvc0eOUqBIu14kNgsKd0cfTQDGP3PNvdg-deBYmL9NYkRFyiBdFoW7G9sAgm2XqrnqWJA6o6d3n27u5W1Dz4YnqQ

До теми освітлення слід підійти відповідально, адже перш за все – це безпека і комфорт, тому усі доріжки мають бути достатньо освітленні. Багато людей надають перевагу стовпам з ліхтярами, оскільки це стильний елемент декору. Ви можете обрати сонячні ліхтарі, які вдень поглинатимуть світло, натомість ввечері та вночі освітлюватимуть ділянку. В альтернативу ліхтарям, консультанти пропонують звернути увагу на прожектори. У них доволі велика потужність і їх світло розсіюється на об'ємну ділянку. Якщо говорити більше про дизайн, ніж про якість і площу освітлення, то точкове освітлення саме те, що потрібно, аби надати затишну, можливо навіть романтичну атмосферу.
Варіантів освітлення насправді є багато, ви можете навіть зробити його комбінованим. Але знову ж таки, повертаючись до першого пунку про «Зонування ділянки», саме на цьому етапі потрібно вирішити, які ділянки мають бути краще освітленні, а де ви просто хочете зробити ненав’язливу підсвітку.

5. Елементи декору своїми руками

IuzcSEQfDAKhH2XR4Et_AvkJpNBBQtkEf5dhZsBkCuskmbbAFU5RUpxa6h0mjFLfs5OzoRvXcsqDmAsFDnca-CepaueuqsV-IeeUJHxllqnJ9KgL-9xbVO5BIN6fA-WrVg

Елементи декору своїми руками, це не означає, що лише потрібно робити конструкції з автомобільної шини і тому подібне. Садівники-мільйонери надають перевагу раритетній мебелі, яку фарбують у потрібний колір і всередині розміщують глечики з рослинами, чи конструюють невеликі водойми та водоспади з каменів різного розміру. Чудовим доповнення території також стають невеликі дерев'яні альтанки, які захищають від палючого сонця влітку, а висадженні рослини та квіти вздовж доріжок додають відчуття естетики та єднання з природою.

Як бачите, у садівництві та оздобленні присадибної ділянки, дійсно немає нічого надскладного, головне діяти чітко і за планом з використанням якісних інструментів та аксесуарів. Тим паче сьогодні, коли все у вільному доступі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі