Фоторепортаж

Бегонія, кани і жоржини: в теплицях «Зеленбуду» цвіте близько 10 видів квітів, частину перед Пасхою висадять на Михайлівській. Фоторепортаж

26 April 2021, 17:03

Хоча цьогорічна весна видалася пізньою і на міських вулицях складно знайти квіти, у теплицях КП «Зеленбуд» Житомирської міськради вже квітує близько 10 видів однорічних рослин. Частину з них менш ніж за тиждень висадять на клумби міста.

«У чотирьох теплицях вирощуємо однорічні квіти: бегонія, цинерарія, алісум, петунія, кани, тагетіси, салвія, колеус, жоржини та інші. Все висівається у січні, тільки бегонія – у грудні. Висіваємо у ящики, включаємо підсвітку, бо зимою короткий день, підживлюємо, обробляємо від шкідників, від хвороб. А на початку травня вже починаємо висаджувати квіти на клумби. Цьогоріч перед пасхальними святами планується поставити на Михайлівській “яйця”, в які посадять фіалки триколірні, більш відомі як “анютині глазки”», – розповідає начальниця відділення по вирощуванню декоративних культур Тетяна Ковальчук.

Нагадаємо, у 2021 році КП «Зеленбуд» збирається висадити в Житомирі понад 80 тисяч рослин.

Як повідомляв Житомир.info, ранньої весни 2021 року в теплицях Поліського національного університету квітнули більше 40 тисяч тюльпанів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квіти "Зеленбуд" теплиця  
Матеріали по темі