Події

​У Житомирській області судитимуть «чорних лісорубів», які незаконними порубками лісу завдали шкоди на понад мільйон

1 May 2021, 09:37

30 квітня до суду скеровано обвинувальні акти відносно організатора та трьох членів злочинної групи, які займались незаконними вирубками лісу в кількох районах Житомирської області. Нині чоловікам загрожує до 6 років ув’язнення.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Відтак у рамках кримінального провадження встановлено, що організатором злочинної групи з корупційними зв’язками був 57-річний мешканець смт. Іванополя, його помічником - 40-річний житель Чуднівщини, а спільниками - два майстри лісу.

Наразі вони обвинувачуються у налагодженні стійкої схеми незаконних вирубок на території Чуднівської та Любарської громад у період з вересня по грудень 2020 року.

У результаті їх злочинної діяльності інтересам держави завдано збитків на загальну суму близько мільйона гривень. Для забезпечення їх відшкодування слідчими поліції ініційовано винесення відповідного судового рішення про арешт майна обвинувачених на загальну суму понад 1 млн 800 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

30 квітня обвинувальні акти відносно членів злочинної групи за ст. 246 (Незаконна порубка або перевезення, зберігання, збут лісу) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України скеровані до суду. Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Пресслужба обласної прокуратури повідомляє, що також, до обвинувачених трьома сільськими радами, на території яких вчинено незаконні порубки, до суду заявлено позови щодо відшкодування завданої унаслідок кримінального правопорушення шкоди за загальну суму понад 900 тис грн.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 24 березня організованій групі «чорних лісорубів», серед яких два майстри лісу, оголосили про підозру у незаконних порубках та заподіянні шкоди на понад 900 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лісоруби ліс злочинна група суд прокуратура  
Матеріали по темі