Події

​З початку року у Житомирській області правоохоронці склали 34 протоколи за продаж дітям алкоголю та тютюну

1 May 2021, 13:01

Упродовж 4 місяців цього року поліцейські територіальних підрозділів ГУНП у Житомирській області склали 34 відповідних адміністративних протоколи за продаж дітям заборонених товарів. Правоохоронці нагадують продавцям про заборону продажу тютюну та алкоголю неповнолітнім. Особливо актуальне таке нагадування, вважають правоохоронці, у період травневих свят.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Напередодні травневих святкових вихідних поліцейські ювенальної превенції у ході рейдів провели активну роз’яснювальну роботу щодо обов’язкового дотримання заборони продажу неповнолітнім особам алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Лише за останній робочий тиждень, з 26 по 30 квітня, наші працівники зафіксували 3 подібних факти у різних територіальних громадах. Загалом же з початку року задокументовано 34 адміністративних порушення, учинених продавцями продмагазинів, які реалізували неповнолітнім особам алкоголь і тютюн», - розповіла начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Нині та у вихідні дні поліцейські продовжуватимуть превентивну роботу, спрямовану на попередження подібних правопорушень.

Відтак правоохоронці застерігають працівників торговельних закладів: у період травневих свят прогнозовано збільшиться попит на продовольчі товари. Якщо молоді парубок чи дівчина просять продати їм спиртне чи тютюн, не соромтесь запитати у них паспорт, щоб упевнитись у досягненні ними повноліття. Будьте прикладом для молоді: не порушуйте і не сприяйте вчиненню протиправних діянь дітьми і підлітками.

Як повідомляв Житомир.info, на Великдень біля храмів Житомирської області патрулюватимуть поліцейські та нацгвардійці, додаткові наряди вийдуть і на автодороги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція протоколи неповнолітні алкоголь цигарки продаж  
Матеріали по темі