Новини компаній

Три кроки на шляху до сортування сміття

5 May 2021, 09:48


За кордоном, найчастіше в розвинених європейських країнах, усе більше практикується роздільний збір сміття з подальшою переробкою. З нього може вийти що завгодно. Наприклад, у Швеції дуже багато будинків опалюються за допомогою спалення сміття. Також це може дати нове життя старим речам, як, наприклад, у випадку зі склом.

На жаль, в Україні поділ сміття на категорії з подальшою переробкою поки що є рідкістю. У більшості сімей все сміття, як і раніше, звалюють в один мішок і відправляють у найближчий сміттєвий контейнер. Проте знаходяться й ті, кому не байдужа чистота навколишнього середовища. Як же привчити себе до роздільного сортування сміття? 3 прості поради пропонує zero waste магазин Ecogrizzly.

Крок 1. Дізнайтеся, куди ви зможете здавати відходи

Ви ж розділяєте сміття з метою віддати його на переробку, правда? Багато людей роблять величезну помилку, спочатку сортуючи сміття, а вже потім замислюючись про те, куди ж його здавати. Однак ви повинні подбати про це заздалегідь. Пошукайте в інтернеті інформацію про сортувальні станції у вашому місті або розпитайте знайомих, які вже практикують сортування відходів.

Крок 2. Виділіть місце під сміття

Як би це банально не звучало, але вам потрібно виділити місце під сміття, щоб потім воно не плуталося у вас під ногами. Для різних типів відходів (макулатури, склотари, металу, пластику) варто взяти мішки або контейнери різного кольору, щоб було зручніше орієнтуватися. А якщо місця у вас зовсім мало, то для початку достатньо буде і одного ящика: можна складати в нього всі відходи і розділяти їх уже безпосередньо перед здачею.

Крок 3. Регулярно виносьте сміття в пункти прийому

Не бійтеся, що не зможете відразу правильно розсортувати всі відходи по контейнерах: на більшості сортувальних станцій вам радо в цьому допоможуть. А дізнатися більше про те, як почати сортувати сміття, ви зможете зі статті в блозі Ecogrizzly.

Як правило, спочатку весь цей процес здається дуже трудомістким і набридає. Однак воно того варте: адже результатом наших дій стане чиста природа, збережена для майбутніх поколінь.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі