Події

У селі Житомирської області затримали групу «домушників» з викраденими речами: молодики причетні до понад 5 крадіжок

6 May 2021, 10:57

У с. Різня (колишній Малинський район) 5 травня правоохоронці затримали автомобіль, на якому молодики повертались після щойно учиненої крадіжки у с. Нових Вороб’ях. Наразі встановлена причетність групи до низки злодіянь на території Коростенського району. Двох чоловіків затримано.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Під час проведення комплексу заходів із викриття групи поліцейські зафіксували причетність молодиків до 5 фактів протиправних дій, учинених у період січня-лютого 2021. Водночас нині перевіряється їх причетність ще до стількох же крадіжок», - прокоментував т.в.о начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

За наявною в оперативників інформацією, до складу групи входили троє жителів м. Малина, віком від 21 до 28 років. Найстарший і був організатором злочинної діяльності.

«Чоловіків затримали відразу після вчинення ними крадіжки з будинку у с. Нових Вороб’ях. Під час огляду автомобіля, на якому пересувались підозрювані, поліцейські виявили ноутбук, мобільні телефони, наручні годинники, парфуми, гроші, дві пневматичні гвинтівки та інші речі, що належать власникам оселі. Також цього дня слідчі провели до десятка обшуків за місцями проживання та тимчасового перебування членів групи і вилучили докази їх причетності до низки протиправних діянь, у тому числі викрадені предмети, ювелірні вироби, мобільні телефони, численні сім-картки та інші свідчення», –йдеться у повідомленні.

28-річного організатора та найбільш активного його поплічника затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Усім трьом членам групи оголошено про підозру у вчиненні низки діянь, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років.

Слідчі подали клопотання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв, Житомир.info, у жовтні 2020 року у Житомирі затримали двох молодиків, які «спеціалізувались» на квартирних крадіжках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка домушники поліція затримання  
Матеріали по темі