ДОПОМОГА

В Житомирі цієї зими субсидію отримували 20 тис. домогосподарств, з травня порядок призначення житлових субсидій змінився

6 May 2021, 16:56

Уряд з 1 травня 2021 року змінив порядок призначення житлових субсидій та посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки найбільш вразливих верств населення.

Про це повідомляє сайт Житомирської міської ради.

«Переглянуто підходи щодо врахування майнового стану, зокрема під час призначення житлових субсидій слід враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів. Скасовано діяльність та повноваження комісій щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках за наявності умов, за яких така субсидія не призначається. На наступний термін житлова субсидія буде призначатися з травня 2021 року по квітень 2022 року лише в готівковій формі та після подання нової заяви та декларації», - йдеться у повідомленні.

Заяви на новий термін будуть прийматися протягом травня-вересня 2021 року.

Про умови, за яких не призначаються субсидії, читайте тут

Відповідно до інформаційного обміну між Мінфіном та Мінсоцполітики щомісячно буде проводитися перевірка даних щодо виявлених невідповідностей при заповненні заяви та декларації.

Отримувачі субсидії зобов’язані протягом 30 днів повідомляти про зміни у складі зареєстрованих осіб, зміну сімейного стану, купівлю на суму, що перевищує 50 тисяч тощо.

На період карантину розрахунок житлових субсидій проводиться з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів на комунальні послуги у зв'язку з вимушеним перебуванням дома та збільшенням споживання електроенергії, природного газу, холодної, гарячої води тощо.

Заяву та декларацію з травня 2021 року можна подати особисто (або уповноваженою особою), надіслати поштою або надіслати в електронній формі через офіційний вебсайт Мінсоцполітики з накладанням кваліфікованого електронного підпису або через Єдиний вебпортал електронних послуг.

«Впродовж опалювального періоду 2020-2021 років субсидію отримували 20 тис. домогосподарств м. Житомира (протягом неопалювального періоду – близько 13 тис.). З травня по вересень (в неопалювальний період) ми очікуємо близько 13 тис. звернень від громадян з питань нарахування субсидії. За результатами верифікації впродовж 2020-2021 року 188 громадян надали недостовірну інформацію про доходи та будуть зобов’язані повернути до державного бюджету надміру отримані кошти в сумі понад 900 тис. грн», - повідомив Житомир.info заступник директора департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Михайло Якимів.

Він зазначив, що середня сума нарахувань на одне домогосподарство у Житомирі складала: в зимовий період – 1600 грн, в літній – 370 грн.

Заяви будуть прийматися в управлінні соціального захисту населення щоденно, крім вихідних, з 09.00 до 18.00 год. без обідньої перерви, можливий попередній запис на прийом у зручний для громадян час за телефонами «гарячої лінії».

Для мешканців Богунського району за адресою:

10003, вул. Перемоги, буд. 55, тел.: 42-50-25, 42-50-00, 068 312-72-15.

Для мешканців Корольовського району за адресою:

10009,площа Польова, буд. 8 (приміщення «Прозорого офісу»), тел.: 097 245-19-38.

Як повідомляв Житомир.info, через запровадження нового механізму нарахування пільг на житлово-комунальні послуги, українці, починаючи з листопада 2019 року, отримують квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій. станом на 23 березня 2019 року 111 тисяч домогосподарств Житомирської області отримали субсидію «живими» грішми – 81% від тих родин, які у березні мали отримати монетизовану субсидію. За інформацією ОДА, субсидіями на оплату послуг ЖКГ за 2020 рік скористалися 135,3 тисячі домогосподарств Житомирської області , в середньому, для кожної родини платіжка була зменшена на 1700 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: субсидія ЖКГ соцзахист  
Матеріали по темі