Суспільство

Двоє учнів ПТУ з Житомирської області стали призерами конкурсів фахової майстерності

7 May 2021, 10:53

30 учнів закладів професійної освіти стали призерами конкурсів фахової майстерності 2021 року. Серед них двоє з Житомирської області. Фінал Всеукраїнського конкурсу проходив за 5 професіями: "Перукар", "Електрогазозварник", "Штукатур", "Верстатник широкого профілю" та "Машиніст тепловоза" (кваліфікація "Помічник машиніста тепловоза"). Фінальне змагання в межах конкурсу й визначення всіх призерів відбулося 6 травня 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

«Вже другий рік поспіль проведення конкурсів фахової майстерності стає викликом для нас. Торік ми відмовилися від проведення фіналу через складну епідеміологічну ситуацію, а вже цьогоріч змагання відбуваються в онлайн- форматі. Завдяки регіональним організаторам та журі змагання пройшли успішно, а дистанційний режим не вплинув на об’єктивність оцінювання завдань.Такі конкурси є гарною можливістю вкотре нагадати суспільству не тільки про цінність робітничих професій, але й про те, що навчання в профтехах може бути якісним та цікавим. Додатковим заохоченням для призерів є можливість отримувати стипендії Президента України. Переконаний, що це також мотивує молодь обирати професійну освіту і здобувати робітничі професії», – зазначив заступник Міністра освіти та науки Ігор Гарбарук.

Призерами у професії «Електрогазозварник» став Артур Кисельчук, учень Головинського вищого професійного училища нерудних технологій (Житомирська обл.), а в професії «Штукатур» – Юрій Радомський, учень Центру професійно-технічної освіти м. Житомир.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році учень ПТУ з Житомирської області став фіналістом Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності WorldSkills Ukraine.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПТУ призери конкурс майстерність  
Матеріали по темі