Суспільство

У Житомирській області перепоховали 100 солдатів Другої світової війни, останки яких розшукали на околицях сіл

9 May 2021, 14:31

У селі Соколів (колишній Пулинський район) Житомирської області 7 травня поховали 100 загиблих воїнів Другої Світової війни.

Про це повідомляє Історико-патріотичне об’єднання «Пошук».

«7 травня в селі Соколів Пулинського району Житомирської області відбулася церемонія поховання 100 загиблих воїнів Другої світової війни. Солдати були знайдені членами ІПО «Пошук» протягом 2019-2021 рр. на околицях місцевих сіл. Імена 9 воїнів вдалося встановити. Імена 91 воїна назавжди залишаться невідомими», – пишуть пошуківці.

Зазначається, що провести в останню путь своїх батьків приїхали родичі з Одеси та Києва – рідний син політрука Денисова Афанасія Васильовича та дочка молодшого сержанта Пасіки Тимофія Платоновича. Майже 80 років рідним нічого не було відомо про долю своїх батьків, і лише у 2020 році до них прилетіла звістка про те, що вони, їхні рідні, — знайдені.

Після траурної церемонії пошуківці разом з родичами загиблих відвідали місце, де були знайдені останки солдатів.

Нагадаємо, Історико-патріотичне об’єднання «Пошук» регулярно повідомляло про знайдені останки солдатів. Так, зокрема, 26 квітня 2020 року підчас розкопок у Пулинському районі виявили останки двох загиблих воїнів Другої світової війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Пошук" солдат останки  
Матеріали по темі